Annonce
Nyborg

Fortum: Kæmpe underskud - sund forretning

Et blik ud over Fortums komplicerede anlæg i Nyborg. Billedet er i øvrigt halvgammelt og tilbage fra den tid, da virksomheden var ejet af de danske kommuner og hed Kommunekemi. Arkivfoto: Mikael Bager.
Det lyder som en stor selvmodsigelse, men ledelsen hos Fortum - det tidligere Kommunekemi i Nyborg - har forklaring på et kæmpe underskud i 2019.
Annonce

Nyborg: Hvis man nøjes med at se på bundlinjen i det regnskab Fortum Waste Solutions A/S har sendt på gaden, ser det meget skidt ud. Her finder man nemlig et minus på ikke mindre end 44 millioner kroner.

Men ifølge den nye administrerende direktør på virksomheden, Jens Peter Rasmussen, er det en kærnesund forretning, han netop er sat i spidsen for.

- Basisforretningen her på Fortum går fantastisk, fastlår han.


Basisforretningen her på Fortum går fantastisk

Jens Peter Rasmussen, ny administrerende direktør på Fortum


Det lyder som noget af et paradoks, men det store underskud forklares med to forhold, der ikke direkte har noget med driften med affaldsvirksomheden at gøre.

Den ene grund er lidt teknisk. Da Fortum i 2011 lukkede sin losseplads på Klintholm syd for Nyborg i 2011, blev der sat en stor sum penge af som garanti for, at der i en 60-årig periode er penge nok til at vedligeholde og sikre det store deponi.

Her havde man fra starten regnet med et vist renteniveau af de mange penge, men som bekendt har renteniveauet længe været meget lavt. Derfor har det været nødvendigt med et ekstra tilskud til garanti-summen for at få den op på det rette niveau.

Den anden hovedgrund til underskuddet er ifølge ledelsen en hensættelse på 22 millioner kroner til en tvist med en samarbejdspartner. Fortum vil ikke sige noget som helst om, hvad det er for en samarbejdspartner - eller hvad uenigheden handler om.

Af regnskabet fremgår det, at sagen i teorien kan ende med en bét til Fortum på ikke mindre end 75 millioner kroner, men virksomheden mener altså, at hensættelsen på 22 millioner er tilstrækkelig.

I løbet af året har Fortum udvidet medarbejderstaben med 15 mand, så der nu er ansat 186.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce