Annonce
Middelfart

Fortsat modstand mod byggeri på gammelt olielager: Flere har spottet både grævlinger og fugle

Niels Erhard Sørensen og Lydia Krag Hansen har siden lørdag været rundt i lokalområdet for at samle underskrifter ind mod det planlagte byggeri på det tidligere olieberedskabslager i udkanten af Strib. Privatfoto
Annonce

Lokaldebat: Der er i indlægget af Ib Laursen fra FDO den 25/11 en del ukorrekte oplysninger.

1) Beredskabslageret ligger ikke i Strib, men i Røjleskov Sogn, og jeg gentager gerne, Røjleskov Sogn er et landsogn. Vi er altså ude i det åbne land.

2 Der bygges ikke rundt om det tidligere beredskabslager. På tre af siderne drives der landbrug og på den fjerde side mod vest er der anlagt en sportsplads.

3) Ib Laursen påstår, at de fugle og dyr, som jeg nævnte i mit indlæg den 18/11 ikke findes på grunden til trods for, at både jeg og de naboer, som bor klos op ad beredskabslageret, har hørt og/eller set dem. Vi er oven i købet blevet bekræftet af DOF's lokale fugletæller, da han også har hørt/set dem, og han tilføjer, at både spurvehøgen og musvågen yngler på matriklen og sandsynligvis også grønspætten, som vi er flere, der både har set og hørt både i det tidlige forår, i sommer og nu i efteråret.

Den tidligere opsynsmand har set rævehvalpe lege ved en af de små søer, der ligger på området, og dette bekræftes af jægere, som har haft jagt på de tilstødende marker. En anden person, som har set mit indlæg den 18/11 tilføjer, at hun har set grævlinger.

4) Jeg kan jo ikke vide, om Ib Laursen har været inde på matriklen, men i så fald kan han åbenbart ikke se skoven for bare træer, men jeg kan da henvise til de luftfotografier af området, der findes på Krak, eller blot at køre forbi på Billeshavevej 40, og skulle Ib Laursen have en nøgle til porten, vil fugletælleren og jeg gerne inviteres med ind på området for at fortælle om de mange træsorter, fugle og dyrearter, der er på stedet. 12 tønder land bevokset med både store og små træer er en skov. Lad nu det skovområde og alle de dyr og fugle, der har indtaget området, være i fred.

Jeg tør i dag godt sige, at der er massiv modstand mod det påtænkte byggeri, men til gengæld er der mange, som ønsker området bevaret som et grønt og rekreativt område.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce