Annonce
Erhverv

Fortsætter i Ørbæk: Horsens-virksomhed køber fynsk maskinfabrik

Maskinvirksomheden GMR Maskiner A/S på Saturnvej er vokset en del siden starten for 52 år siden. Nu bliver yderligere otte fynske medarbejdere tilknyttet virksomheden. Arkivfoto: Martin Ravn

GMR Maskiner A/S på Saturnvej har købt den fynske redskabsproducent Elkær Maskiner. Som en sidegevinst får GMR Maskiner en indgangsdør til landbruget.

Annonce

ØRBÆK: GMR Maskiner, der hører hjemme i Horsens, har købt den fynske redskabsproducent Elkær Maskiner. Sælgeren er Henning Elkær, som har drevet Ørbæk-virksomheden i ca. 30 år.

Direktør Niels Kierkegaard, GMR Maskiner, understreger i en pressemeddelelse, at GMR køber virksomheden for at styrke den og drive den videre i de hidtidige rammer.

- Vi har en vækststrategi, og siden 2008 har vi købt flere virksomheder, bl.a. Nesbo, som i dag er en styrket virksomhed under vores ejerskab. Vi har længe haft kig på Elkær Maskiner, fordi det er en dansk producent, som fremstiller kvalitetsprodukter, der ligesom GMR's produkter hægtes på en traktor eller redskabsbærer, siger han og fortæller, at GMR med opkøbet som en sidegevinst får en indgangsdør til landbruget.

- Vi er i forvejen primært knyttet til kommuner, park- og vejsektoren, anlægsgartnere, kirkegårde med flere. Elkærs hegnsklippere sælges også til landbruget, og i dag er landbrug jo en alsidig branche, så der kan vi også gøre forretninger med nogle af de øvrige produkter i GMR's program, siger han.

Annonce

Flyttet á to omgange

Ved 50 års-jubilæet i 2015 beskæftigede GMR Maskiner 52 medarbejdere.

Firmaet blev etableret i Stensballe, men flyttede i 1981 til Høegh Guldbergs Gade i Horsens. Her udviklede produktionen sig, og i 1989 flyttede GMR til den 16.000 kvm store grund på Saturnvej. Omkring halvdelen af produktionen eksporteres.

Elkær Maskiner har otte medarbejdere. Overtagelsen sker med virkning fra 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce