Annonce
Odense

Fortryder sin anke: Sex-dom mod sfo-pædagogmedhjælper fra Stige står fast

Stige Skole. Foto: Vibeke Volder

En sfo-pædagogmedhjælper fra Stige Skole har opgivet at anke den dom, som han tidligere har fået for sex-krænkelser mod flere elever. Ankesagen skulle være begyndt i august, men nu ligger dommen på halvandet års fængsel fast.

Opdateret tirsdag 14. august klokken 20.00: Den dømtes stillingsbetegnelse er i overskrift og underoverskrift rettet fra pædagog til pædagogmedhjælper.

Sagen om sex-krænkelser mod i alt 28 elever på Stige Skole bliver ikke som planlagt taget op igen i denne måned.

I december blev Niller Bo Knudsen idømt halvandet års fængsel ved retten i Odense. Han ankede dommen, og derfor skulle Østre Landsret snart behandle sagen. Det bliver ikke til noget, da den dømte har trukket sin anke tilbage.

Det har anklagemyndigheden ved Fyns Politi meddelt i et tweet.

Den dømtes forsvarer, advokat Troels Maglegaard, bekræfter, at anken er trukket tilbage. Han understreger, at hans klient stadig nægter at have begået overgrebene.

- Han har besluttet at droppe ankesagen, fordi han psykisk ikke magter at skulle igennem hele menageriet igen, men han erkender stadig ikke, siger Troels Maglegaard.

Ifølge advokaten er der ikke tale om, at den dømte lider af psykiske problemer.

- Slet ikke, men for enhver er det en stor psykisk belastning at skulle igennem en sådan sag. Og derfor har han valgt at sige, at det vil han ikke, siger Troels Maglegaard.

Niller Bo Knudsen, der ved dommen 19. december sidste år var 55 år, var ikke til stede i retten, da afgørelsen faldt. Derfor havde han aftalt med sin advokat, at man skulle anke med det samme for at skaffe sig tid til at overveje sagen.

- Den vurdering har vi gennemført nu: Hvad kan der realistisk komme ud af en ankesag? Hvad er der mulighed for at vinde, og hvad risikerer man? Den afvejning har spillet med ind i beslutningen, siger Troels Maglegaard.

Niller Bo Knudsen har siden han blev anholdt efter dommen siddet i arresthus. Med beslutningen om ikke at anke, kan han nu begynde at afsone i et almindeligt fængsel. Han forsvarer er ikke klar over, hvor det i givet fald skal ske.

Da den dømte ankede dommen, gjorde anklagemyndigheden det samme, men denne kontra-anke er ifølge forsvareren også trukket tilbage.

Niller Bo Knudsen var tiltalt for i 28 tilfælde at have krænket mindre piger, han blev dømt skyldig i 22 af forholdene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Gps viste vej til stjålen minilæsser

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce