Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fortællingen om den vilde Vilhelm

Vilhelm Crones hotel i Requa, Californien. Privatfoto
Annonce

Ryslinge: Søndag den 29. november indbyder Ryslinge Frimenighed til foredrag efter gudstjenesten i Nazarethkirken kl. 9.30. Frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen opruller historien om sin ”onkel” Vilhelm, der blev født i 1881 og voksede op på Brandsø i Lillebælt. Som 14-årig stikker han til søs og får hyre på en toldkrydser, bliver hvalfanger i Stillehavet, bliver indblandet i en mordsag, bliver grebet af guldfeber, bliver skibsbygger- og reder, kaptajn, hotelejer og ven med indianere på USA's vestkyst.

- Vilhelms historie er vild og mærkelig, men er samtidig også på mange måder typisk for de tusindvis af danskere, der i årtierne omkring århundredeskiftet søgte bort fra de hjemlige kyster, siger Mikkel Crone Nielsen i en pressemeddelelse.


Vilhelms historie er vild og mærkelig, men er samtidig også på mange måder typisk for de tusindvis af danskere, der i årtierne omkring århundredeskiftet søgte bort fra de hjemlige kyster.

Mikkel Crone Nielsen, frimenighedspræst


Det planlagte foredrag om Hildegard af Bingen udskydes til foråret.

Arrangementet begynder med gudstjeneste i Nazarethkirken; derefter foredrag i salen. Alle er velkomne. Det koster 40 kr. for hjemmebag og kaffe. Man kan sikre sig en plads ved at bestille på mail: praesten@ryslingefrimenighed.dk, oplyser arrangøren.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce