Annonce
Fyn

Forsvundet i over et døgn: 82-årig efterlyses stadig

I over et døgn har 82-årige Svend Fjendbo været forsvundet, efter at han tirsdag over middag forlod Sanderum Plejecenter. Foto: Fyns Politi
Siden tirsdag eftermiddag har den 82-årige svært demente Svend Fjendbo været forsvundet, og politiet leder efter ham i hele Odense, men beder også om borgernes hjælp.

I mere end et døgn har den 82-årige Svend Fjendbo været forsvundet, efter at han tirsdag eftermiddag forlod Sanderum Plejecenter i det sydlige Odense.

- Vi har ikke noget konkret sted at lede efter ham, så vi har kontaktet både Fynbus og taxaer i tilfælde af, at de ser ham, fortæller vagtchef Milan Holck Nielsen, Fyns Politi.

Svend Fjendbo, som er svært dement, plejer at gå ture omkring Mågebakken og Dragebakken i Sanderum, dvs. i området omkring Sanderum Plejecenter, men tirsdag eftermiddag forlod han stedet kort efter klokken 14 og er ikke set siden. Allerede tirsdag sidst på eftermiddagen sendte Fyns Politi en efterlysning ud på manden via Twitter, men stadig uden held.

På et tidspunkt mente en borger at have set ham omkring Kongensgade i den indre by, men det er usikkert, om det vitterligt var den forsvundne 82-årige mand.

Onsdag fortsætter politiet med at lede efter ham, både gennem efterlysninger på de sociale medier og med hundepatruljer hen under aftenstid, men eftersom man ikke præcist ved, hvor man skal sætte sporhundene ind beder Fyns Politi også om borgernes hjælp. Godt nok er politihundene onsdag først på aftenen i Sanderum-området, men da han er hurtigt gående kan han sagtens være andre steder end lige i den sydlige del af Odense.

- Har man set ham eller har man en fornemmelse af, hvor han kan være, vil vi meget gerne høre det på 1-1-4, siger Milan Holck Nielsen.

Svend Fjendbo har ingen mobiltelefon eller anden elektronik på sig, så det er heller ikke muligt at spore ham ad den vej.

Han beskrives som 192 centimeter høj, slank og er iført en kortærmet blå t-shirt og lyse sommerbukser.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce