Annonce
Erhverv

Forsvarsordre er gennembrud for Årslevfirma: Vi er fløjet under radaren

Mikael Kildevæld giver hånd til chef for Kapacitetscenter Våben i Forsvaret, major Tom Elvius-Brisson på Sima Innovation, da de to parter underskriver kontrakten på maskingeværtårne til Forsvaret på omkring 145 millioner kroner. I baggrunden en mandskabsvogn med et af de maskingeværtårne, Sima Innovation skal levere til Forsvaret. Foto: Sima

De har med egne ord levet under radaren i mange år - men nu er den lille familievirksomhed Sima Innovation fra Årslev trådt ud i projektørlyset, efter at firmaet har fået en kæmpeordre på 500-600 maskingeværtårne til Forsvaret til en samlet værdi af 145 millioner kroner.

Annonce

- Vi er fløjet under radaren i mange år. Men har det taget fart, og nu er vi ude i hele verdenen.

Ejer og direktør i firmaet Sima Innovation, Mikael Kildevæld, har normalt ikke de store armbevægelser, og det har i flere år sikret ham en stille tilværelse som leverandør af tårne i eget design til pansrede mandskabsvogne, men det har en kæmpe ordre til det danske forsvar ændret på.

Over de kommende syv år skal Mikael Kildevælds firma levere ikke mindre end 500-600 maskingeværtårne til Forsvaret i en ordre til en værdi af 145 millioner kroner, og det har ikke kun sikret det lille firma arbejde mange år frem, men også sat spotlight på firmaet.

Lette fynske tårne hitter

Sammen med hustruen Jeanette Kildevæld grundlagde ejer og direktør Mikael Kildevæld Årslev-firmaet Sima Innovation for 10 år siden.Siden da har de designet og leveret maskingeværtårne til bl.a. det danske forsvar, firmaer og militære enheder i andre lande - sidste år bl.a. Renaut Truck Defense, som producerer en række pansrede mandskabsvogne og køretøjer.

Mikael Kildevæld er uddannet mekaniker, og i starten producerede hans firma hjulrensere til kørestole. Sideløbende arbejdede han som konsulent for en virksomhed, der producerede skudsikre plader til forsvarsindustrien. Her lavede han blandt andet den konstruktion, som Forsvaret eftermonterede på køretøjer i Afghanistan for at beskytte soldaterne. Det gav ham indsigt i Forsvarets behov, og derefter specialiserede han sig i at konstruere de forskellige elementer i maskingeværtårne. Udover Forsvaret tæller den lille virksomheds kunder i dag blandt andet også de franske specialstyrker og Kuwaits National Guard.

Sima Innovation er opkaldt efter parrets børn, Sille og Maria. Udover Mikael Kildevæld er der kun èn ansat i virksomheden i dag - vedkommende tager sig salg og markedsføring.

Annonce

Stumper i hele verden

- Vi laver et produkt, som i nogens øjne ikke er det bedste i verden, men det er nu engang det, vi er gode til. Det er som sådan ikke noget, vi går ud og reklamerer med, og vi flyver lidt under radaren, siger Mikael Kildevæld, som efterhånden har leveret til militære enheder mange steder i verden.

- Vi har stumper hos de franske specialstyrker, vi har lidt stumper hos Kuwaits National Guard, og vi har stumper flere andre steder rundt om i hele verden, siger Mikael Kildevæld.

Især en ordre til Renault Truck Defense, som bl.a. leverer den pansrede mandskabsvogn Sherpa Light med et maskingeværtårn til de franske specialstyrker, har slået hul på bylden. Renault-ordren nævnes af Kildevæld selv og flere af hans underleverandører som afgørende for firmaet - også for den nye store ordre til Forsvaret.

Den midtfynske virksomhed vandt i øvrigt ordren efter et EU-udbud foran flere store internationale virksomheder. Der er tale om en rammeaftale, der løber over syv år.

Annonce

Lette løsninger fra Fyn

Sammen med hustruen Jeanette Kildevæld grundlagde han Sima Innovation for 10 år siden. Mikael Kildevælds hustru, Jeanette Kildevæld, er uddannet coach og ikke ansat i Sima Innovation.

- Men Jeanette er alligevel en stor del af firmaet. Hun er med i alle større beslutninger, og vi lægger strategien for virksomheden sammen hjemme i privaten, fortæller Mikael Kildevæld.

Sima har i flere år leveret sit eget tårndesign til bl.a. til Forsvaret, og den lette armering er ifølge Mikael Kildevæld en af årsagerne til at, at en lille Årslev-virksomhed kan slå store internationale spillere af banen.

- Vi er gode til det, fordi vi er gode til at lytte til brugerne. Vi prøver at lave det, så det passer ind hos den enkelte, og så er vi supergode på vægt. Vi er helt klart den letteste løsning i verden, og vægt er ufattelig vigtig på militære køretøjer. Hver gang de kan spare et kilo, så kan de have mere vand, ammunition eller noget andet grej med, siger han.

Nu forventer Kildevæld-parret at ansætte flere medarbejdere til det lille firma, men meget af arbejdet foregår ude hos underleverandørerne, siger han.

- Vi har folk, vi kan trække på i spidsbelastninger, og vi har folk til at gå på værkstedet, og det lyder meget voldsomt det her, og det er også kæmpestort. Men i virkeligheden skal vi måske kun levere et eller to tårne om dagen i de her år. Med en mand på værkstedet kan vi samle et tårn om dagen, og med tre mand kan vi sagtens løfte det her, for vi har kun montagen af tårne her på værkstedet. Resten bliver lavet hos fynske underleverandører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

28-årig lokal kok blev knivstukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn

Snart er der leg og fest i Søndersø

Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Annonce