Annonce
Nyborg

Forsvaret og Nyborg Kommune skrev under på Sprogø

Chefen for Forsvarets veterancenter, oberst Susanne Klintholm Lund, og Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), skrev mandag under på en samarbejdsaftale under en lille ceremoni på Sprogø. Foto: Nyborg Kommune
Forsvaret og Nyborg Kommune har underskrevet samarbejdsaftale om hjælp og støtte til soldater og deres pårørende.

Nyborg: Veterancentret - en institution under Forsvaret - og Nyborg Kommune har nu officielt indledt et tæt samarbejde om støtte til soldater-veteraner og deres nærmeste.

Veterancentret koordinerer støtten til soldater, der har været udsendt i forbindelse med Danmarks internationale engagementer.

Mandag skrev Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og chefen for Veterancentret, oberst Susanne Klintholm Lund, under på en aftale, der sikrer de 179 veteraner, som i dag er registreret i Nyborg, den optimale støtte efter afslutningen af karrieren i Forsvaret.

Det skete i forbindelse med en lille ceremoni på Sprogø.

Stedet var nøje udvalgt. Veteraner i fleksjob plejer og passer nemlig naturen omkring det gamle pigehjem på øen.

Blandt fleksjobberne på Sprogø er der i dag en enkelt fra Nyborg. Og ifølge veterankoordinator i Nyborg Kommune, Eva Lunde Pedersen, er netop aftalen med vedligeholdelse af Sprogø et optimalt job for veteraner, der skal afklares i forhold til fremtidige muligheder på jobmarkedet.

Med underskriften fra Nyborg Kommune deltager 48 kommuner nu i samarbejdet med Veterancentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce