Annonce
Indland

To børn reddet efter at være drevet til havs i gummibåd

En mor og hendes to børn er kort før klokken 17 ved at blive sejlet i land ved Odder. De drev til havs i båd.

Både helikopter og skibe blev lidt efter klokken 16 sat ind, da Forsvarets Operationscenter modtog en anmeldelse om, at to børn var i havsnød ud for Dyngby Strand ved Odder syd for Aarhus.

Det oplyser Allan Jydemand Mortensen, vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter.

- De to børn var drevet ud fra stranden i en gummibåd. Det udvikler sig på den måde, at moren også hopper i vandet og svømmer ud mod dem.

- Der bliver iværksat en redningsaktion med en helikopter og skibe, og så kalder de ud i området, hvor de får kontakt til en hurtigtsejlende motorbåd ved navn "Sea Ranger 3", siger han.

Moren var nået ud til sine børn og var kommet op i gummibåden, da motorbåden finder dem kort før klokken 17. De var drevet omkring 600-700 meter til havs, vurderede Østjyllands Politi.

Den lille familie sejles til Odder Havn, hvor enten brandberedskab eller ambulance tager imod dem. De har det efter omstændighederne godt, oplyser Allan Jydemand Mortensen.

- Så bliver de modtaget, og så er den sag slut. Værre blev det heldigvis ikke, siger han.

Hverken helikopter eller det andet skib, som blev sat ind, nåede at hjælpe familien, da "Sea Rangers 3" var hurtigt på stedet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce