Annonce
Indland

Forsvarere i svindelsag vil anmelde medier til politiet

Forsvarerne for tre sigtede i den store svindelsag mener, at flere medier har overtrådt navneforbud i sagen.

I den store sag om svindel for 111 millioner kroner med midler fra satspuljerne risikerer flere medier nu en politianmeldelse.

Det fremgår af en mail fra tre forsvarsadvokater til en lang række chefredaktører i hele landet.

I sagen er en 64-årig kvinde, som var ansat i Socialstyrelsen, sigtet for siden 2002 at have overført de mange penge til sine egne konti.

Pengene kom angiveligt fra satspuljen og var øremærket særligt udsatte grupper i samfundet.

Foruden den 64-årige kvinde er tre andre personer sigtet for hæleri ved at have nydt godt af de penge, som hun ifølge sigtelsen svindlede sig til.

I modsætning til den hovedmistænkte er de tre andre beskyttet af navneforbud - et navneforbud, som deres forsvarere mener, at flere medier har overtrådt.

Mandag har forsvarerne derfor sendt en mail til en stribe chefredaktører, hvor de fortæller, at de vil indgive politianmeldelse mod de medier, som de mener overtræder navneforbuddet.

- Et navneforbud er et egentligt identifikationsforbud, og enhver oplysning, der kan identificere de mistænkte, betragter vi derfor som en overtrædelse af navneforbuddet, skriver advokat Peter Secher i mailen.

Han har sendt mailen på vegne af de tre forsvarere, som ud over ham selv tæller advokaterne Henrik Dupont Jørgensen og Christian Bjerrehuus.

De mener, at flere medier i både tekst og foto er kommet med oplysninger, der gør det muligt at finde ud af, hvem de tre sigtede er.

- Vi anmoder om, at sådanne oplysninger udelades af artikler og om, at artikler, der allerede indeholder oplysningerne, slettes eller redigeres, hedder det i mailen.

Politianmeldelsen mod de medier, som advokaterne mener overtræder navneforbuddet, vil blive indgivet fredag, fremgår det af mailen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce