Annonce
Odense

Forsvarer syg: Retssag om grov gruppevoldtægt i Kongens Have udsat til foråret

Retssagen skulle være foregået i december i den gamle landsret, Retssal 10, hvor der er god plads til nævninge og de fire tiltalte og deres forsvarere. Foto: Michael Bager

En sag om en grov gruppevoldtægt i Kongens Have i juni kommer ikke for Retten i Odense inden jul. Sagen skulle være begyndt tirsdag den 4. december, men er på grund af sygdom flyttet til foråret 2019.

Med seks nævninge, fire forsvarere, en anklager, tre juridiske dommere samt krav om en større retssal er det lidt af et puslespil at finde en ledig plads i kalenderne. Men det er lykkedes i den udskudte sag om en grov gruppevoldtægt, som skal være blevet begået i Kongens Have den 5. juni klokken halv et om natten.

Retssagen skulle være begyndt tirsdag, men måtte udskydes, da en forsvarer er ramt af sygdom. Sagen er nu omberammet og kommer i stedet for Retten i Odense i foråret 2019. Det oplyser anklager Stephanie Reby.

Anklageren ønsker ikke at fortælle om sagens detaljer før selve retssagen, men oplyser, at den forurettede i sagen er en 43-årig kvinde fra Odense, som meldte voldtægten til politiet og gav navnene på tre personer, som blev varetægtsfængslet 5. juni. En fjerde person har siddet varetægtsfængslet siden 12. juni.

Hvilken relation, der er mellem kvinden og de tiltalte, vil anklageren ikke komme nærmere ind på.

- Men der er en form for kendskab, bekræfter hun.

Annonce

Mangler mentalundersøgelse

De fire tiltalte er anklaget for voldtægt og medvirken til voldtægt af særlig farlig karakter.

Ifølge anklageskriftet blev den 43-årige kvinde både sparket og slået, inden hun blev tvunget til oralsex og udsat for voldtægt af to af de tiltalte mænd, mens hun var bundet på hænder og fødder og kneblet med et klæde.

Anklagemyndigheden vil have en af de tiltalte idømt en anden foranstaltning end fængselsstraf. Derfor skal der foretages en mentalundersøgelse af den 34-årige mand, ligesom retslægerådet skal tage stilling til foranstaltningen. Det er endnu ikke sket, men udsættelsen af sagen sker ikke af den grund.

- Det har været kendt et stykke tid, at disse ting manglede, fortæller Stephanie Reby.

Hun oplyser, at man i sådanne situationer kan vælge at få retten til at tage stilling til, om de tiltalte er skyldige eller ej og derefter dele sagen op, så nogle kan få deres dom, mens sanktionen til den, hvor der mangler mentalundersøgelse og retslægerådets erklæring, kan afgøres senere.

Det er den 34-årige mand, der sammen med en 33-årig mand, er tiltalt for voldtægt af særlig farlig karakter. En 27-årig kvinde og en 34-årig mand er tiltalt for at have medvirket.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce