Annonce
Sydfyn

Forsvarer i sag om grov vold i Rudkøbing: Sætter lidt til lægeerklæringer og vidneafhøringer

Den 24-årige blev ved Retten i Svendborg varetægtsfængslet for 10 dage fra 4. august. Nu er han løsladt, men stadig sigtet for grov vold. Arkivfoto: Jens Wognsen
Det vigtigste var at få 24-årig løsladt, siger hans advokat.

RUDKØBING: Det er stadig et uafklaret spørgsmål, hvordan en 24-årig voldssigtet mand fik de skader (blandt andet omkring det ene øje), som han havde, da han søndag den 4. august mødte op til grundlovsforhør i Retten i Svendborg i forbindelse med en voldssag fra Rudkøbing Havn. Hans forsvarer sætter sin lid til, at vidneafhøringer og lægeerklæringer kan kaste lys over sagen.

Manden selv er sigtet for vold af særlig, rå, brutal og farlig karakter. Ifølge sigtelsen skulle han sent aftenen før på Rudkøbing Havn have slået en 15-årig både med knytnæve og en jernstang i ansigtet.

Den 24-årige, som opholder sig i et botilbud lidt uden for Rudkøbing, var ved grundlovsforhøret repræsenteret af advokat Michael Meyn. Siden har advokat Henrik Stagetorn overtaget forsvaret.

- Nu må se, hvad der dukker op i efterforskningen. Det vigtigste var i første omgang at få min klient løsladt, og vi afventer, om der kommer et anklageskrift, og hvad det i givet fald lyder på, siger Henrik Stagetorn.

Den 24-årige mente i grundlovsforhøret, at han var det virkelige offer, fordi andre ifølge hans egen forklaring havde slået ham med jernstangen, men der er dog ikke planer om at melde andre for vold, tilføjer forsvareren.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce