Annonce
Indland

Forsvarer i sag om 14-årigs død: Jeg har ligget søvnløs

En kvinde nægter at have efterladt to børn hjælpeløse, mens anklageren kræver fængsel i tre et halvt år.

Det er en berørt forsvarer, der onsdag i Københavns Byret procederer i en sag, hvor en kvinde er tiltalt for at efterlade to 14-årige i hjælpeløs tilstand.

Stemmen knækker, og forsvarsadvokat Anders Schønnemann Olesen kigger hen mod de pårørende til en 14-årig dreng, som mistede livet en aften i marts, da han siger:

- Jeg har simpelthen så ondt af jer. Jeg har ligget søvnløs over, hvor forfærdeligt det her er for jer, men det ændrer ikke på, at min klient skal frifindes, fordi hun ikke er skyldig i det, hun er tiltalt for, siger han.

Familiemedlemmer til den afdøde dreng har fulgt retssagen tæt, og retslokalet har flere gange været fyldt med tårer, chokerede udbrud og vrede gestikulationer mod den tiltalte kvinde, som aldrig kigger mod tilhørerrækkerne.

Den pågældende aften i marts, som sagen drejer sig om, var en gruppe unge samlet i en lejlighed på Østerbro i København hos drengens kæreste, en 14-årig pige.

Der blev røget hash, drukket alkohol, og enkelte - herunder kæresteparret - indtog receptpligtig medicin og euforiserende stoffer.

Vidner og en voldsom video har påvist, at drengen blev bleg og ikke var til at komme i kontakt med, mens flere har fortalt, at pigen trak vejret meget anstrengt.

I begyndelsen af sin procedure talte Schønnemann Olesen så lavmælt, at retsformanden og domsmændene havde svært ved at høre ham.

- Jeg skal prøve at tale højere, men det er svært for mig, fordi jeg synes, det er en så tragisk sag, siger han.

Stemmen tager til i styrke, især da forsvareren taler om et såkaldt eventualitetsforsæt. For at kunne blive dømt skal tiltalte have indset, at børnene kunne dø, hvis hun ikke sørgede for hjælp.

Det gjorde hun ikke, mener forsvareren.

- Hun (tiltalte, red.) havde tillid til, at alt var i orden næste morgen, siger han.

- Er det uagtsomt? Ja. Er det kritisabelt? Ja, gu fanden er det sgu da kritisabelt - undskyld mit franske! Men er det strafbart? Nej, det er det ikke.

- Man bliver ikke straffet her for at handle uagtsomt. Kun for at handle forsætligt, altså når man har ond vilje. Og det har min klient ikke i den her sag, siger Schønnemann Olesen.

Mens forsvareren argumenterer for frifindelse, går senioranklager Søren Harbo efter tre et halvt års fængsel til kvinden.

Der afsiges efter planen dom i sagen onsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce