Annonce
Indland

Forsvarer: Attentat-sigtet uskyldig

En 34-årig mand er sigtet for brandattentatet mod integrationsminister Rikke Hvilshøj (V). Men han har intet med det at gøre, mener hans forsvarer.
Annonce

Den 34-årige mand, der lørdag blev varetægtsfængslet for attentatet mod integra- tionsminister Rikke Hvilshøj (V) har ikke deltaget i attentatet, siger hans forsvarer.

Den 34-årige, der bor på Østerbro er blevet fængslet frem til den 29. juni, efter at dommeren mente, at der var begrundet mistanke om overtrædelse af den alvorlige paragraf om brandstiftelse, alternativt den noget mildere paragraf om samme, samt overtrædelse af den sjældent anvendte paragraf 113 i straffeloven om angreb på en minister.

Fængslingskendelsen blev ikke kæret, men den 34-åriges forsvarer, advokat Jørgen Hindhede, vil på grund af de lukkede døre i sagen ikke oplyse, hvorfor det ikke skete.

- Det kan jeg ikke begrunde uden at komme ind på de konkrete forhold i sagen, siger han.

- Men jeg tror ikke, at den 34-årige har deltaget i det her - så meget kan jeg sige uden at overdrive, siger Jørgen Hindhede.

Roskilde Politi havde i går ikke fået henvendelser fra folk, der mener at have set mistænkelige personer på to netcafeer i København, der er i fokus i sagen.

Politiet mener, at flere gerningsmænd kan være involveret og søger derfor vidner, der har set andre mistænkelige på de to internetcafeer på Østerbro og Nørrebro.

- Det ville være rart, hvis vi kunne få sat holdet den dag og få klarlagt, hvem der gjorde hvad, siger vagthavende ved Roskilde Politi.

Politiet kom på sporet af den 34-årige mand via efterforskning baseret på elektroniske spor.

Aktivistgruppen kaldet Grænseløse Beate har taget ansvaret for brandattentatet via en e-mail, der blev sendt til danske medier fra en internetcafé på Nørrebro, men politiet mener, at mailen blev forfattet på en anden internetcafé.

Annonce

Powerplay tirsdag

Efterforskningen har vist, at mailen blev forfattet på internetcafeen "Powerplay" på Lyngbyvej 3 på Østerbro i København aftenen før brandstiftelsen. Politiet mener, at mailen blev skrevet tirsdag den 7. juni mellem klokken 17 og 19 og vil stadig gerne i kontakt med alle personer, der har været på internetcafeen på det pågældende tidspunkt.

- Den anholdte har en relevant forbindelse mellem internetcafeen "Powerplay" og den afsendte mail, sagde vicekriminalinspektør John Øllegaard på et pressemøde lørdag.

For at komme videre i sagen har politiet brug for at tale med alle de personer, som har været på internetcafeen Powerplay tirsdag aften samt på internetcafeen Surf & Play på indre Nørrebro i København den 8. juni mellem klokken otte og ni om morgenen.

- Det er vigtigt, at vi får fat på de brugere, der var på de pågældende internetcafeer på de pågældende tidspunkter, for at være sikre på, at vi har peget den rigtige person ud, sagde John Øllegaard.

Den 34-årige er af politiet blevet sigtet efter den mest alvorlige paragraf om brandstiftelse, der har en strafferamme på op til livsvarigt fængsel.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce