Annonce
112

Forsvandt fra institution i Middelfart: Efterlyst 16-årig fundet i god behold

Fyns Politi oplyser fredag, at en efterlyst 16-årig dreng er fundet i god behold. Foto: Michael Bager
Den 16-årige dreng, der onsdag forsvandt fra en institution i Middelfart, er fundet i god behold, oplyser Fyns Politi.

- Så er der gode nyheder: Den 16-årige Kaj Pihl Thorsen, som vi efterlyste i går, er fundet i god behold.

Sådan skriver Fyns Politi fredag kort før middag på Twitter.

Politiet efterlyste torsdag den 16-årige med navn og billede og opfordrede borgerne til at holde udkig efter drengen, som ikke er mentalt alderssvarende.

Flere henvendelser fra borgere indikerede sammen med telemastoplysninger, at den 16-årige befandt sig i Odense.

- Telefonen er også blevet svaret, så vi har en formodning om, at han egentlig har det o.k., men at han ikke selv ønsker at vende tilbage. Det er umiddelbart der, vi er lige nu, fortalte vagtchef Torben Jakobsen fredag formiddag.

Politiet har ikke yderligere informationer i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce