Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forstander stopper på Faaborgegnens Efterskole

Ulrik Hoffmann er fratrådt efter kun et år som forstander på Faaborgegnens Efterskole. Arkivfoto: Bent Warncke
Præcis et år blev det til for Ulrik Hoffmann - efterskolens bestyrelse har nu indsat en erfaren vikar fra Efterskoleforeningens taskforce.
Annonce

Horne: Det blev kun til et enkelt år som forstander på Faaborgegnens Efterskole for Ulrik Hoffmann. Han fratræder nu efter gensidig aftale med bestyrelsen med virkning fra 1. december sin stilling som leder af Faaborgegnens Efterskole, oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Avisen erfarer, at Ulrik Hoffmann har fået en aftrædelsesaftale, og at han allerede er fratrådt. Af pressemeddelelsen fremgår det også, at skolen ønsker Ulrik Hoffmann held og lykke fremover og takker for hans indsats på skolen.

Forventningerne var ellers store til den 49-årige Ulrik Hoffmann, der kom med en erfaring fra et lederjob hos Lego og før det en række år som underviser på og leder af Billeshave Efterskole.


Det er altid ærgerligt at skulle skifte leder - det er den kommentar, jeg har.

Hanne Outzen, bestyrelsesformand


Bestyrelsesformand Hanne Outzen ønsker som udgangspunkt ikke at uddybe, hvad det var, der ikke fungerede.

- Har coronasituationen haft betydning for beslutningen?

- Nej, det har den ikke. Det har givet en masse bøvl, men det har jo ikke været anderledes for os end for alle andre, siger hun.

- Har det spillet ind, at Ulrik Hoffmann boede i Strib - altså langt væk fra skolen i Horne?

- Nej, det synes jeg ikke det har. De tidligere ledere (Niels Brunse og Michael Thagaard, red.) boede jo heller ikke på skolen. Det er jo en diskussion, der meget har været i efterskole-kredse, om det er en fordel eller ej, at en leder bor på skolen. Der kan argumenteres for begge dele.

- Det var en lang ansættelsesproces, der førte til Hoffmanns ansættelse. Er det ikke lidt ærgerligt det her?

- Det er altid ærgerligt at skulle skifte leder - det er den kommentar, jeg har, siger Hanne Outzen.

Annonce

Vikar ansat

For at få ro til at gennemføre en rekrutteringsproces af en ny forstander, har skolen nu købt sig lidt tid og besluttet at konstituere Asbjørn Nielsen som midlertidig forstander.

Asbjørn Nielsen er 50 år gammel og kommer fra Efterskoleforeningens taskforce, der kan rykke ud i situationer som denne. Han er blandt andet tidligere forstander for Skibelund Efterskole og kommer med stor ledelseserfaring, fremgår det af pressemeddelelsen fra bestyrelsen.

Asbjørn Nielsen er foreløbig ansat indtil 1. juli 2021, så han sammen med skolens personale kan gøre skoleåret færdigt for de nuværende elever og forældre.

Faaborgegnens efterskole har 126 elever og 26 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce