Annonce
Sydfyn

Forstander på Den Frie Lærerskole går på pension: Nu skal der ansættes en ny

Forstander Ole Pedersen, Den Frie Lærerskole, går på pension. Arkivfoto: Roland Petersen
Ole Pedersen, der er forstander på Den Frie Lærerskole, går efter 10 år på pinden i Ollerup på pension. Skolen regner med at ansætte en ny forstander ved udgangen af maj.

Ollerup: Ole Pedersen siger efter 10 år som forstander på Den Frie Lærerskole tak for nu.

Forstanderen, der selv er ud af Den Frie Lærerskole, har valgt at gå på pension1. august, og derfor skal der nu findes en ny forstander til skolen.

Annonce

Fokus på både faglighed og dannelse

Siden Ole Pedersen tiltrådte stillingen som forstander på Den Frie Lærerskole i 2011, har han haft stor fokus på, at uddannelsen af lærere på Den Frie Lærerskole skal bestå af lige dele faglighed og dannelse.


Vi er kede af at sige farvel, for Ole har været her i 10 år og han har gjort det rigtig godt

Peter Bendix Pedersen, bestyrelsesformand på Den Frie Lærerskole


- Ud over at skabe inspirerende faglige miljøer, lægger vi stor vægt på medindflydelse, stærke fællesskaber og det at forholde sig aktivt til samtidens udfordringer. På den måde forpligter vi lærerskolen til også at være et lærestykke for de studerende, udtaler den snarligt afgående forstander.

Annonce

Ansættelsesproces starter inden påske

Den Frie Lærerskoles bestyrelse går nu ind i en længere proces, der skal munde ud i ansættelsen af en ny forstander. Det fortæller bestyrelsesformand Peter Bendix Pedersen.

- Vi er kede af at sige farvel, for Ole har været her i 10 år, og han har gjort det rigtig godt, men det er også godt for ham, at han kan gå på pension. Vi er nu lige ved at tage afsæt til at gå i gang med længere proces, hvor vi skal tale med både lærere, studerende og bestyrelsen om, hvad en forstander skal kunne, lyder det fra bestyrelsesformanden.

I april slås stillingen op, og selvom bestyrelsen ikke ønsker en reformation af Den Frie Lærerskole, må den kommende forstander gerne anskue tingene fra en ny vinkel.

- Vi skal finde en ny forstander, som kan nogle af de ting, som er væsentlige for lærerskolen, og som Ole også har gjort, men som også ser på tingene med nye briller. Der skal være dynamik, hvor vi ikke bryder med vores grundstruktur, men alligevel gør tingene på en ny måde, fortæller Peter Bendix Pedersen.

Ved udgangen af maj måned regner Den Frie Lærerskole med, at der er blevet ansat en ny forstander.

Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Annonce