Annoncørbetalt indhold

Forstå lydene i din bil: Det betyder de

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Siger din bil mærkelige lyde, når du kører? Ukendte lyde fra bilen kan virke skræmmende og give dig nervøse tanker om en dyr reparation. Men det behøver lydene ikke nødvendigvis være et tegn på.


Annonce

De fleste moderne biler består i dag af mange dele, der arbejder sammen for, at det hele fungerer optimalt. Det giver naturligvis lyde fra bilen. Men hvilke er helt normale, og hvilke skal du være opmærksom på? Vi har i denne artikel samlet nogle af de vigtigste råd om, hvornår du bør køre til mekanikeren.


Det vigtigste er, at du undersøger, hvorfra lyden kommer fra. På den måde kan du hurtigere finde ud af, hvor problemet ligger. Få flere tips om din bils vedligeholdelse ved at følge Skorstensgård på YouTube.


Mærkelige lyde ved opstart af bil

Før du overhovedet er kørt ud af garagen, kan din bil opføre sig mærkelig. Oplever du for eksempel knirkelyde eller skramlen, når du sætter dig ind i bilen? Det kan være et tegn på, at stødabsorberingen ikke er optimal. Andre indikationer på dette kan være følelsen af ratslør. I begge tilfælde bør du overveje at skifte dine støddæmpere.


Derudover kan du opleve en skurrende, hylende eller knirkende lyd, når du tænder for motoren. Her anbefaler vi dig, at du tjekker bilens lejer, remdrev og kilerem. Nogle gange kan du nemt løse disse lyde ved blot at fjerne lidt snavs. Andre gange kan de være gået i stykker. Og så må du på værksted.


Høje eller bankende lyde under kørsel og ved acceleration

Kommer der en pivelyd fra motoren, mens bilen kører? Det betyder normalt, at en rem i motorrummet er slidt eller sidder løst. Er det ikke tilfældet, bør du tjekke, at din bremsekaliber ikke mangler smørelse. En lav fløjtelyd kan være tegn på, at bilens gearkasse er løbet tør for olie.


Bankende lyde er en af de mest normale former for støj, når du accelerer. Hvis en af bilens mange dele ikke virker, kan det nemlig påvirke resten af maskineriet. Derfor bør du undersøge, hvor du kan høre lyden, og hvornår den opstår. Er der bankende lyde, når du trykker på speederen i et lavt gear, så kig på bilens svinghjul.


Unormale lyde ved bremsning eller stands

Siger din bil pibe- eller skrabelyde, når du stopper? Nogle biler er designet til at advare dig, når det er tid til at skifte bremseklodser eller bremseskiver – og derfor kan de give en pibelyd eller advare dig med en advarselslampe. Sørg derfor at få transporteret bilen til et værksted for at udskifte bremserne.


Du bør ikke ignorere lydene alt for længe. Ellers risikerer du, at bilens bremser bliver slidt ned. Det giver dig nogle tydelige skrabelyde, når du træder på bremsen. Og din bil vil være betydelig dårligere til at bremse.


Du kan eventuelt teste bremsesystemet ved at træde lidt ekstra hårdt på bremsen, mens motoren er slukket. Hvis der kommer dunkende lyde, kan det betyde, at noget er løst i bilens hjul eller bremser. Det kan være alt fra bremsekaliberen, der ikke passer, eller at hjulboltene skal spændes ordentligt fat.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.