Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forstå den nye omstridte skolestruktur: Her er de fire største ændringer

Tingagerskolen i Ringe er i dag en stor, selvstændig skole, men kan - hvis den nye skolestruktur vedtages - blive endnu større, idet den i så fald vil blive lagt sammen med Nordagerskolen, Espe Skole samt Tre Ege Skole i Ryslinge og Kværndrup. Arkivfoto: René Johansen
Fra august 2022 kan den nuværende skolestruktur i Faaborg-Midtfyn Kommune se helt anderledes ud. Få overblikket her.

Faaborg-Midtfyn: Hvis politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune tirsdag beslutter at gå videre med forslaget om en ny skolestruktur, vil det få stor betydning for skolerne.

1 Større skoler

I dag har Faaborg-Midtfyn Kommune ti selvstændige skoler, hvoraf fem skoler har en afdeling i en mindre by.

Hvis den nye struktur bliver vedtaget, vil der formelt set kun være fire skoler i kommunen. Ingen matrikler vil dog blive lukket, men skolerne vil i stedet fungere som afdelinger.

Skolerne samles i områder, som svarer til børneområderne Nord, Midt, Syd og Vest, som daginstitutionerne allerede er inddelt i.

I området, som kaldes Midt, vil de to store skoler i Ringe, Nordagerskolen og Tingagerskolen, og skolerne i Espe, Ryslinge og Kværndrup således blive lagt sammen til én stor skole med fem afdelinger.

2 Færre ledere

Hvis skolerne formelt bliver lagt sammen, betyder det, at antallet af ledere kan skæres ned. I dag er der én skoleleder per skole - det vil sige ti - og samlet set knap 24 afdelingsledere.

I spareplanen vurderer man, at det antal med den nye struktur vil kunne reduceres til fire skoleledere og 22 afdelingsledere. Dog skal der ansættes to ekstra medarbejdere i administrationen, som dermed vokser fra 10 til 12 ansatte.

Det vil samlet set give en besparelse på 4,4 millioner kroner i lønudgifter årligt.

3 Landsbyordninger nedlægges

En af konsekvenserne ved at lægge skoleledelserne sammen er, at landsbyordningerne afskaffes.

I nogle af de mindre byer deler skole og børnehaven nemlig ledelse - det gælder i Espe, Ryslinge, Kværndrup, Allested-Vejle, Horne, Svanninge og Vester Aaby - men når skole-ledelserne skal samles, må landsbyordningernes ledelse selvsagt adskilles.

Børnehaverne i landsbyordninger kommer i stedet til at høre under de allerede eksisterende børneområder for dagtilbuddene; Nord, Midt, Syd og Vest.

4 Fælles skolebestyrelse

Med fire store skoler og fire skoleledere, skal der i den nye struktur også kun være fire skolebestyrelser mod de nuværende ti bestyrelser.

Flere forældre har dog allerede i forarbejdet udtrykt bekymring for, at det vil betyde mindre indflydelse.

For at imødekomme dette foreslås det i planen, at der også oprettes såkaldte matrikelråd på hver adresse.

Matrikelrådets formand er som minimum og per automatik med i den samlede skolebestyrelse for det pågældende distrikt. På den måde sikres det, at alle geografier er repræsenteret i de fire skolebestyrelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce