Annonce
Odense

Forslag vedtaget: Homoseksualitet på skemaet i Odense

Forslaget om at gøre undervisningen i homoseksualitet obligatorisk kommer fra socialdemokraten Tim Vermund. Han nævnte Ruslands forfølgelse af homoseksuelle som begrundelse.

Det bliver obligatorisk for de odenseanske folkeskoler at undervise i homoseksualitet.

Det vedtog et enigt børne- og ungeudvalg i Odense Kommune tirsdag.

Seksualundervisning er i forvejen obligatorisk i folkeskolen over hele landet, men det er ikke specifikt nævnt, at homoseksualitet skal være en del af pensum.

Annonce

Socialdemokratisk forslag

Det er byrådsmedlemmet Tim Vermund (S), der har fremsat forslaget. Han foreslog, at homoseksuelle skulle besøge skolerne og tale med eleverne.

Det bliver der dog intet krav om fra byrådets side. Der er lavet en udkast til en folder om emnet til skolerne, og af den fremgår det, at skolerne selv skal tage kontakt til foreninger for homoseksuelle og betale for et besøg fra dem.

Folder "skal ses som inspiration til skolens lokale arbejde," fremgår det af et udkast til en følgemail fra skolechef Poul Anthoniussen til skoleledere og skolebestyrelserne i kommunen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce