Annonce
Sydfyn

Forslag til weekenden: Keramiker anbefaler byliv, drinks på stranden og gåtur mellem troldetræerne

Keramiker Ulla Sonne anbefaler frisk grønt fra torvet, drinks på sandstranden og en gåtur til Christiansminde og se troldetræerne. Arkivfotos/privatfotos.
Ulla Sonne er keramiker, og for 12 år siden flyttede hun sit værksted fra København til Pederstræde i Svendborg. Denne weekend foreslår hun at nyde bylivet og vandkanten og lægge mærke til naturens små detaljer.

Brødtekst

Annonce

1) En formiddag i byen

Til torvehandel kan man være heldig at finde nyhøstet fennikel. Foto: Mette Mørk.

Weekenden begynder på torvet, for bylivet her kan noget helt særligt, forklarer Ulla Sonne.

- Det er bare en opløftende oplevelse, og jeg bliver egentlig ved med at være imponeret. Med alle de boder med grøntsager, blomster og kød fra øerne, der mærker du virkelig, at det er en gourmetby.

Hver lørdag tager hun turen op til torvet, og ved boden fra Hellevgård på Tåsinge køber hun ofte sine grøntsager.

- De kommer ind med de helt små, nye fennikel og nogle kålarter, som man ellers ikke ser. Man får historien bag og lærer lidt og så smager det himmelsk.

Når grøntsagerne er i posen, er det tid til et hvil. Her anbefaler Ulla Sonne en kaffe på Torvecaféen for at nyde fornemmelsen, lyden og den gode stemning. Og så er der pommes frites-kragerne.

- Det er sådan nogle helt lysegrå krager, man kan se på torvet, og det er jo unormalt, for normalt er de ellers sorte, men ikke dem her. Jeg hørte for nyligt i en udsendelse, at det simpelthen er, fordi de krager spiser så meget af det ulødige mad som pizza og pomfritter, så de får en anderledes farve og sådan set er fejlernærede.

Fra pommes frites-kragerne på torvet går turen videre til latinerkvarteret i Brogade, Havnepladsen og Sankt Peder Stræde, hvor Ulla Sonne også selv har værksted og butik.

- Det er butikker, hvor der ikke bare er en ekspedient, men et miljø, hvor man også kan kigge ind i værkstedet og se, hvordan det bliver lavet. Det er nogle af de steder, man normalt ikke lige kan finde, som nede i en gård eller rundt om et hjørne nede ved havnen, forklarer Ulla Sonne.

2) Drinks på strandbaren

Ulla Sonne anbefaler en drink på Kammerateriets sandstrand, før aftenen fortsætter på Salig Simons Gård. Arkivfoto.

- For at fuldende sådan en weekend, hvor man får det hele med, foreslår jeg, at man starter med en drink på Frederiksøen.

Ulla Sonne er særligt glad for at sidde på Kammerateriets sandstrand, Kammeraterio.

- Så kan man kigge over på havnefronten og alle de fine gamle huse. Der er også tit levende musik, som man bare kan sidde og nyde, drikke en drink og drømme sig væk.

Lørdag aften spiller Robbie Williams Tribute band i Rundbuehallerne ved siden af, så det kan man lytte til, mens man nyder en mojito.

- Og hvis ikke det, så er det sgu en gin og tonic. Det skal være lidt ekstra.

Herefter går turen til Salig Simons gård, hvor menuen, som skiftes hver anden uge, er saltet laks, stegt perlehøne med svamperagout og jordbær med vaniljeis.

- De laver hele tiden noget nyt og kommer med smagsprøver. Det er en del af deres eksperimentarium, så man får virkelig en oplevelse.

3) Tur mellem troldetræerne

- Vandmænd er så sindssygt flotte lige nu. De svømmer, de danser og de gør ved. Det er ikke så tit, man lægger mærker til det, men det er faktisk meget smukt og poetisk, fortæller keramikeren. Privatfoto.

Efter en lørdag med mad og kultur, er søndagen afsat til natur.

- Jeg har jo været vant til at bo i en storby, så da vi flyttede herover, var det for at komme tættere på naturen.

Søndag starter ved hjørnet mellem broen til Frederiksøen og Jessens Mole, hvor Helge lægger til.

- Det hjørne er helt specielt med vandmænd, og de er så sindssygt flotte lige nu. De svømmer, de danser, og de gør ved. Det er ikke så tit, man lægger mærker til det, men det er faktisk meget smukt og poetisk.

Herefter går turen ned af Jessens Mole og langs med havnen.

- Så kan man mærke, hvor spændende det er at have en havn, som også er en værftsø, der viser os nogle ting, som vi ellers normalt ikke ser.

- Der er de enormt flotte træskibe, og lige rundt om hjørnet ligger de store isbrydere og slæbebåde, og det ser du heller ikke i havne særlig meget mere.

Herfra går turen ned mod roklubben og op af trapperne til skovstien over Christiansmindestien.

- Her får du simpelthen den mest fantasiske udsigt ud over sundet, over Frederiksø og tørdokken med maleriet.

På stien i skoven støder man også på troldetræer, før man føres tilbage til Christiansmindestien og ud til stranden.

- Det var jo en del af Webers haver, og der nogle helt utrolige og over 100 år gamle træer, fortæller Ulla Sonne begejstret.

Ulla Sonne

Ulla Sonne er 64 år og fra København.

Hun er uddannet keramiker fra Skolen for Brugskunst i 1979 og har levet af sin keramik lige siden.

De sidste 12 år har hun haft butik og værksted i Sankt Peders Stræde i Svendborg, hvor hun også bor med sin mand, Sten Georg.

Sammen har de tre børn og tre børnebørn.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce