Annonce
Sydfyn

Forslag til weekenden: Jesper Wung-Sung anbefaler nærværende kunst, kultur i Krøyers Have og legemlig føde på gourmetrestaurant

Forfatter Jesper Wung-Sung anbefaler denne weekend en kulturel weekend med kunstudstilling, vinyler og gourmetmad. Fotos: Katrine Becher Damkjær/Arkivfotos.
Forfatter og foredragsholder Jesper Wung-Sung bor i Svendborg med sin familie, og han anbefaler en weekend i kunsten og kulturens navn.

Brødtekst

Annonce

1) Bliv klog på kunst på SAK

I anledning af at billedkunstner Hanne Varmings 80 års fødselsdag, udstiller SAK i Svendborg et udsnit af hendes skulpturer. Her ses hun med et af hendes mest kendte værker. Pressefoto.

- Som menneske skal man to ting. Man skal have det sjovt, og man skal blive klogere, starter Jesper Wung-Sung.

Og han foreslår, at man denne weekend gør begge dele.

- Det første, jeg vil, er at se noget kunst, fortæller forfatteren, og i weekendens første forslag lægger han vejen forbi kunstmuseet SAK.

Her kan man opleve udstillingen "I det nære" af Hanne Varming og Jacob Aue Sobol, der har fernisering lørdag fra 14 til 16.

- Hanne Varming er en af vores dygtigste skulptører, og jeg synes, at det er et lille kup for SAK, at de har hendes udstilling.

Udstillingen "I det nære" handler om familien og hverdagens fællesskaber, og begge kunstnere er optaget af kroppen og portrætterer gravide, mødre med børn og forældre.

- Der er en form for nærvær, varme og menneskelighed i hendes skulpturer, så man har lyst til at hilse på dem eller gå rundt om dem, eller de minder om ens bedstemor eller en eller anden, man kender, siger han og tilføjer, kunsten er en måde at lære på.

- Man bliver klogere af at gå på kunstudstilling samtidig med, at det jo minder en om en selv eller noget i livet, man kender til. Det er en måde at reflektere på.

2) Med kaffe, en god bog og rejsevinylafspilleren i Krøyers Have

Vinylen i Svendborg er foreningsdrevet og Svendborgs eneste pladebutik. Arkivfoto: Laust Jordal.

- Krøyers Have er jo sådan lidt Svendborgs Central Park, og den har jeg altid haft en svaghed for.

Men før turen kan gå til Krøyers Have, venter et par hurtige ærinder.

- Først skal vi lige ned i en af byens gode boghandlere eller i pladebutikken Vinylen, forklarer forfatteren.

Hvilken boghandler må man selv vælge, for Jesper Wung-Sung mener, at de alle er gode, men Vinylen i Møllergade er den eneste i Svendborg af sin slags.

- Den er foreningsdrevet, og det er jo på en måde smukt, at der er mennesker, som står der frivilligt af en stor lidenskab til musik, siger Jesper Wung-Sung, der også selv er medlem af foreningen og har en vinylsamling, der løber op imod de 1000 plader.

- Mange byer, som er større end Svendborg, har ikke en pladeforretning, så det skal vi virkelig påskønne, fortsætter han.

Og med pladen og en god bog under armen går turen til Krøyers Have.

- Så skal vi have kaffe og en rejsegrammofonafspiller med ... eller vi skal i hvert fald læse i den bog, vi har købt.

Selv anbefaler Jesper Wung-Sung romanen "I støvet" af John Fante og til vinylsamleren Lucinda Wiliams' "Carwheels on a gravel road".

3) Fejre lørdagen med god mad og vin

- Resumé laver mad på et uhyre højt niveau, samtidig med at der altid er en afslappet og hyggeligt atmosfære, mener Jesper Wung-Sung, der anbefaler en middag på den svendborgensiske gourmetrestaurant. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Når kunsten er både erfaret og erhvervet, skal det fejres.

- Efter man har fået den åndelig føde hele dagen, har man virkelig fortjent den legemlige, og det får man i høj grad hos Resumé, mener Jesper Wung-Sung, der efter en kulturel lørdag vil tage ud at spise med sin kone, Christina.

- Resumé laver mad på et uhyre højt niveau, samtidig med at der altid er en afslappet og hyggelig atmosfære, hvor man virkelig bliver forkælet.

Resumé har én fast aftenmenu, der koster 500 kroner og skifter én gang om måneden. Efter en middag, der denne måned byder på grillet tun, kalv med sommerkål og glaseret rabarber, ender aftenen på Vinsted.

- Den her weekend tænker jeg egentlig, at vi er mest tørstige, og udover at servere noget fremragende vin med kompetent og venlig betjening er Vinsted bare et sted der er rart at komme. Måske med intet andet formål end at drikke en godt glas vin, sidde og snakke og så gå hjem igen. På den måde, synes jeg, at det er et mål i sig selv.

Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung er 47 år gammel, opvokset på Ærø, men bor i dag i Svendborg med sin kone Christina og deres to børn, Jeppe på 15 år og Jacob på 13.

I 1992 blev han student fra Svendborg Gymnasium og har derefter studeret litteratur, engelsk og dansk på Københavns Universitet.

Jesper Wung-Sung har over 30 udgivelser bag sig og debuterede med novellesamlingen "To ryk og en aflevering" i 1998. I 2017 modtog han De Gyldne Laurbær for romanen "Den anden gren", der handler om hans oldefar, der stammede fra Kina.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce