Annonce
Sydfyn

Forslag: Svendborg skal have endnu en sygeplejerske på gadeplan

Her gadesygeplejerske Birgitte Juul Hansen og gadeplansmedarbejdere Flemming Sørensen tilbage i december 2018, hvor avisen fulgte dem og deres arbejde i Svendborgs gader. Nu vil Social- og Sundhedsudvalget finde penge til at understøtte gadesygeplejersken, når der er ferie eller sygedage. Foto: Katrine Becher Damkjær
Når der er ferie og sygedage, er der ingen til at tage sig af udsatte, syge eller misbrugsramte borgere. Ligeledes når gadesygeplejersken heller aldrig uden for Svendborg. Det ønsker Social- og Sundhedsudvalget nu at lave om på.

Svendborg: Ferie og sygedage er lig med ingen sygeplejerske på gaden. Og når det kommer til steder som Ulbølle, Lundeborg og Ollerup ses ikke så meget som skyggen af en gadesygeplejerske.

Sådan er det i hvert fald i dag. For gadesygeplejerske Birgitte Juul Hansen er den eneste på posten, når det kommer til at hjælpe kommunens udsatte borgere.

Men det vil Social- og Sundhedsudvalget med forslag fra Jesper Larsen (løsgænger) og Hanne Ringgard Møller (R) nu lave om på.

Ifølge dem skal der nemlig findes plads i budgettet til en ekstra sygeplejerske eller anden medarbejder, der kan være sparringspartner for den nuværende sygeplejerske eller varetage hendes opgaver, når hun er fraværende.

- Dels vil vi gerne understøtte hende, dels vi vil også gerne udvikle endnu mere på det arbejde, der laves. Kunne dokumentere al den viden, som hun får, og vi vil gerne være endnu mere tilstede på gadeplan, siger Hanne Ringgaard Møller.

- Og som det er i dag, kommer hun ikke ud andre steder end Svendborg. Det ville være godt, hvis der også blev mulighed for at komme uden for Svendborg, fortsætter Hanne Ringgaard Møller.

Gadesygeplejerskens opgaver er blandt andet at være ledsager til besøg hos lægen, hospitalsundersøgelser eller til tandlægen. Hun laver mindre sundhedsfaglige tjek og er også behjælpelig med sprøjtesæt til folk med et stofmisbrug.

Udvalgsformand Hanne Klit (S) mener, at gadesygeplejersken er uundværlig.

- Hun er virkelig en vigtig brik i udsattepuljen. Hun gør et stort stykke arbejde og har kontakt til mange af de udsatte borgere. Hun kan se, om de har brug for at komme til lægen, fortæller Hanne Klit om gadesygeplejerskens arbejde i felten.

Annonce
Hanne Ringgaard Møller er en af de to, der har stillet forslaget om at understøtte gadesygeplejersken med en ekstra medarbejder. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Tænker kreativt

Udvalget blev tirsdag 13. august enigt om, at der er behov for en ekstra og understøttende sygeplejerske på gaden. Ønsket er, at der afsættes 500.000 kroner til udvidelsen.

Ifølge Hanne Klit er udvalget dog åben for at tænke kreativt. Hun foreslår, at man kan bruge en eventuel ny SSP-medarbejder, som det er foreslået i Børne- og Ungeudvalget, som supplering til gadesygeplejersken.

- Hvis man ansatte en SSP-medarbejder, der måske havde en sundshedsfaglig profil eller en meget pædagogisk tilgang, ville det være en fantastisk kombination. Ved ferie, sygdom eller behov kan han eller hun understøtte gadesygeplejersken, fortæller Hanne Klit og tilføjer, at denne til hver en tid vil have en livline til akutsygeplejersken.

- Vi (politikerne red.) taler så meget om at tænke på tværs af de forskellige områder. Her er der mulighed for virkelig at tænke på tværs, siger Hanne Klit og fortsætter:

- For økonomisk vil det være svært med to fuldtidsstillinger - en ekstra SSP-medarbejder og en gadesygeplejerske. Derfor er det vigtigt, vi tænker kreativt.

Det forslag har ikke været diskuteret i udvalgene endnu, men er en bold, der er nu spillet op.

Nu afventer udvalget en nærmere beskrivelse af, hvilke muligheder, der er for få endnu en gadesygeplejersken. Dernæst skal sagen tages videre til budgetforhandlingerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Odense

Ekstern analyse giver politikere ondt i maven: - Unge bliver tabt på gulvet

Annonce