Annonce
Nyborg

Forslag om Lynfrost-grunden: S ser mulighed for nyt hotel

Lynfrost-grunden har blandt andet været meget omdiskuteret, fordi der førhen lå en tjærefabrik, som har forurenet jorden. Arkivfoto: Katrine Damkjær

Snakken har længe gået omkring, hvad der skal ske med den store Nyborg Lynfrost-grund på Storebæltsvej. Nu foreslår Socialdemokratiet, at man bygger et hotel.

Nyborg: Hvad skal der ske med den omdiskuterede grund med adressen Storebæltsvej 10, der i dag huser haltomme frysehuse?

Det er Socialdemokratiet i Nyborg kommet med et forslag til. I en pressemeddelelse skriver de, at et hotel på grunden er en mulig løsning. Nyborg har i forvejen en del hoteller, men ifølge pressemeddelelsen, så har eksempelvis Nyborg Idrætscenter måtte afvise et DBU-arrangement, fordi der ikke var nok hotelværelser i byen. Store erhvervsvirksomheder må også sende gæster til Odense af samme årsag.

Lynfrost-grunden er oplagt at se på i den sammenhæng, forklarer socialdemokratisk byrådsmedlem Jesper Nielsen.

- Vi kan se, at det giver mening at bruge Lynfrostgrunden til at bygge et hotel, fordi det ligger tæt på banegården og motorvejen, og det kan binde stranden med alle hotellerne sammen med midtbyen. Det er et af de ønsker, vi har i planen med den strategiske byudvikling, siger Jesper Nielsen.

Der har før været snak om, at der skulle laves et butikscenter på den store grund, og Socialdemokratiet er da også åbne for, at der kan ligge andet erhverv på grunden.

- Vi har ikke nogen drøm om at plastre grunden til med butikker, for det ville gå ud over midtbyen, som vi gerne vil bevare som en spændende handelsby. Men hvis det kan kombineres med andet liberalt erhverv, så er vi helt med på den, siger Jesper Nielsen.

Annonce

Hilser forslaget velkommen

Hos Venstre er man positive overfor forslaget. Under valgkampen i 2017 slog de på tromme for, at der skulle bygges et butikscenter på grunden. Dengang sagde S-borgmesterkandidaten og byrådsmedlem Vibeke Ejlertsen, at det ville blive uden socialdemokratiske stemmer.

- Vi hilser forslaget velkommen og glæder os ved, at Socialdemokratiet er åbne for, at der kommer til at ligge erhverv derude, siger borgmester Kenneth Muhs (V).

Han mener dog også, at grunden er velegnet til at få store butikker til Nyborg, som der ikke er plads til i midtbyen.

- Vi har talt om store butikker, som kan være med til at trække noget af den handel, der lægges uden for kommunen, hertil. Samtidig skal det passe ind i den strategiske byudvikling, hvor planen er, at bymidten skal vokse sig større, siger Kenneth Muhs.

Socialdemokratiet foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget ser på, hvad det vil kræve at få et hotel til at passe ind i de samlede planer for området. Samtidig beder de Erhvervs- og Udviklingsudvalget om at kontakte hoteller for at høre, om de ville være interesserede i at bygge på grunden.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce