Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forslag om 35 meter høj stålsøjle falder: Politikere takker nej til Europas højeste obelisk

Nejtak, siger politikerne til en obelisk, som forlsagsstiller Per Mygind tænker kunne se sådan ud.

Faaborg: Et forslag om at sætte en 35 meter høj obelisk i Corten-stål op på Slagterigrunden i Faaborg mødes med et nej tak.

Manden bag ideen, ingeniør og designer Per Mysling, Assens, har ellers - relativt ubeskedent - lanceret den som "verdens bedste idé".

I sin projektbeskrivelse hævder han, at obelisken vil kunne forskønne området og trække tusindvis af turister. Han beretter, at Europas højeste obelisk står i Rom og er 32 meter høj. Den på Concorde-pladsen i Paris er 23 meter høj, oplyser han.

Per Mygind anslår prisen til 1,2 millioner kroner og anbefaler den finansieret via "diverse fonde".

Projektet finder dog ingen politisk grobund umiddelbart før afslutningen på arkitektkonkurrencen, der blandt andet handler om Slagterigrunden:

"Den fremtidige udvikling af Faaborg skal tage udgangspunkt i nogle af byens helt egne og særlige kvaliteter som naturen, det historiske bymiljø, vandet, kunsten og gastronomien. Den ansøgte obelisk vurderes ikke at imødekomme konkurrenceprogrammets anbefalinger, da obelisken ikke forholder sig til det omgivende miljø, den foreslås placeret i og dermed vil præge. Faaborgs kendte profil udgøres af Klokketårnet, som er et markant og ikonisk kendetegn for Faaborg. Der er ikke redegjort for samspillet mellem Klokketårnet og obelisken, og for hvordan påvirkningen heraf har betydning for Faaborgs profil. Obeliskens funktion som monument på en central plads, eller som et religiøst/ideologisk symbol tilpasset stedet er ikke begrundet," fremgår det af en sagsfremstilling fra Teknisk Forvaltning, som politikerne nu har tilsluttet sig.

En obelisk på 35 meter vil i øvrigt også stride mod bestemmelserne i lokalplanen.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce