Annonce
Nordfyn

Forslag giver skoleelever længere til tandlæge: Al skoletandpleje samles i Søndersø

250.000 kroner om året kan der spares ved, at alle nordfynske skoleelever skal møde op på den tre år gamle klinik i Søndersø, når de skal til skoletandlæge. Arkivfoto: Klaus Wind

I det administrative oplæg til budgetforhandlingerne indgår et forslag om at nedlægge tandklinikkerne i Otterup, Bogense og Morud.

Nordfyn: I august 2015 åbnede skoletandplejens nye centralklinik i Søndersø, og her er al behandling af de nordfynske skolebørns tænder nu samlet.

Men der er stadig klinikker på skolerne i Otterup, Bogense og Morud, så tandundersøgelserne kan ske lokalt, uden at forældre behøver at tage fri fra arbejde for at køre børnene til tandlæge i Søndersø, hvis der ikke er brug for behandling.

Men det kan snart være slut med den lokale tandundersøgelse.

For i det katalog med spare- og effektiviseringsmuligheder, som administrationen har lavet til politikerne op til budgetforhandlingerne, er en af mulighederne at nedlægge undersøgelsesklinikkerne i Morud, Bogense og Otterup og samle hele skoletandplejen på centralklinikken i Søndersø.

Centraliseringen vil give en driftsbesparelse på 250.000 kroner om året, og "tilbyde tandpleje i nye og moderne faciliteter", som der står i omstillingskataloget.

Fra august 2017 til juni 2018 har tandklinikken på Sletten Skole haft 247 patienter og klinikken på Bogense Skole 277 patienter, mens klinikken på Havrehedskolen ifølge omstillingskataloget ikke har haft besøg af skoletandplejen i det seneste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce