Annonce
Nordfyn

Forslag giver skoleelever længere til tandlæge: Al skoletandpleje samles i Søndersø

250.000 kroner om året kan der spares ved, at alle nordfynske skoleelever skal møde op på den tre år gamle klinik i Søndersø, når de skal til skoletandlæge. Arkivfoto: Klaus Wind

I det administrative oplæg til budgetforhandlingerne indgår et forslag om at nedlægge tandklinikkerne i Otterup, Bogense og Morud.

Nordfyn: I august 2015 åbnede skoletandplejens nye centralklinik i Søndersø, og her er al behandling af de nordfynske skolebørns tænder nu samlet.

Men der er stadig klinikker på skolerne i Otterup, Bogense og Morud, så tandundersøgelserne kan ske lokalt, uden at forældre behøver at tage fri fra arbejde for at køre børnene til tandlæge i Søndersø, hvis der ikke er brug for behandling.

Men det kan snart være slut med den lokale tandundersøgelse.

For i det katalog med spare- og effektiviseringsmuligheder, som administrationen har lavet til politikerne op til budgetforhandlingerne, er en af mulighederne at nedlægge undersøgelsesklinikkerne i Morud, Bogense og Otterup og samle hele skoletandplejen på centralklinikken i Søndersø.

Centraliseringen vil give en driftsbesparelse på 250.000 kroner om året, og "tilbyde tandpleje i nye og moderne faciliteter", som der står i omstillingskataloget.

Fra august 2017 til juni 2018 har tandklinikken på Sletten Skole haft 247 patienter og klinikken på Bogense Skole 277 patienter, mens klinikken på Havrehedskolen ifølge omstillingskataloget ikke har haft besøg af skoletandplejen i det seneste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flotte fjordhuse i første parket

Annonce