Annonce
Odense

Forslag: Flyt syriske flygtninge til Egypten

Medhat Khattab foreslår, at de mange afviste syriske asylansøgere placeres i Egypten i stedet for i Danmark.

Politikeren Medhat Khattab foreslår, at Egypten huser afviste syriske asylansøgere fra Danmark

Odense: - Det er billigt for Danmark og godt for flygtningene.

De to argumenter bør være nok til, at politikerne i Folketinget lytter til et kontroversielt forslag fra den sydfynske politiker Medhat Khattab, mener han selv.

Forslaget handler om, hvor man skal placere de afviste asylansøgere fra Syrien, som bl.a. fra i morgen flytter ind i højhuset Østerhøj i Vollsmose.

De skal i stedet flyttes til Egypten, i omgivelser som ligner det, de kommer fra, så børnene ikke oplever de utrolig store omvæltninger ved at komme til Danmark, mener han.

- Under krigen mellem Israel og Egypten i 1967 evakuerede man tre egyptiske byer - Suez, Port Said og El-ismailia - og flyttede beboerne til nogle af de sommerhusbyer, der ligger i Egypten. Her kan man rumme op til 500.000 mennesker, og husene står tomme fra sidst i september til ind i maj, siger Medhat Khattab.

- Udover at det vil være godt for familierne, vil det også være billigt for Danmark, for man får utroligt meget for pengene i Egypten i forhold til i Danmark. Jeg har egyptisk baggrund og vil gerne være behjælpelig med at få sådan en ordning op at stå, siger Medhat Khattab, som tidligere bl.a. har været integrationsrådsformand og siddet i byrådet i Svendborg for liste K.

- Jeg synes, det er en utrolig dårlig idé at sende asylansøgere til et ghettoområde. De skal ikke til Vollsmose, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce