Annonce
Odense

Forslag: Elløbehjul i Odense får måske særlige p-zoner

For at undgå elløbehjul, der ligger og flyder på stier og fortove, ønsker Konservative et system med dedikerede parkeringszoner i centrum af Odense. Voi, der udlejer løbehjul, ser positivt på forslaget.

Følger man de konservative byrådspolitikere på sociale medier, har man siden elløbehjulenes introduktion i Odense i juli kunnet observere forskellige udbrud af irritation over, at elløbehjulene ofte kan ses henkastet tilfældigt på stier og fortove rundt omkring i Odense.

Nu er Konservative så klar med et bud på, hvordan der kan gøres op med problemet.

Partiet ønsker at få indført dedikerede parkeringszoner for elløbehjul i centrum og vil nu bede By- og Kulturforvaltningen gå i dialog med de to selskaber Tier og Voi, som udlejer elløbehjul i Odense.

- Enten kan man gøre sådan, at brugerne opnår en økonomisk fordel ved at aflevere løbehjulet i parkeringszonen. En anden mulighed er, at det simpelthen gøres umuligt at aflevere elløbehjulene uden for zonerne, siger Kristian Guldfeldt (K), der er medlem af By- og Kulturudvalget.

Han tilføjer:

- Nu ønsker vi, at forvaltningen får undersøgt mulighederne mere i dybden.

Annonce

Voi: Også i vores interesse

Forslaget bliver umiddelbart godt modtaget hos Voi, et af de selskaber, der udlejer elløbehjul i Odense. Firmaets kommunikationschef Kristina Hunter Nilsson oplyser i en mail, at det også er i Vois interesse at samarbejde med om regulering.

"Vi ønsker, at borgerne i Odense skal se el-løbehjul som en mulighed og ikke som en gene. Derfor byder vi en diskussion som denne velkommen", skriver hun og tilføjer:

"Vi samarbejder med kommuner og lokale myndigheder overalt, hvor vi er til stede, for at øge reguleringen, og det kan meget vel være i den form, som de konservative i Odense foreslår – nemlig i form af parkeringszoner".

Som det andet ben i forslaget fra Konservative ønsker partiet i øvrigt også at indføre en lukketid for elløbehjul, der kan lejes.

Selv om alkohol ikke spillede nogen stor rolle i den undersøgelse af de foreløbig 22 uheld med elløbehjul i Odense, som Ulykkes Analyse Gruppen fra Odense Universitets Hospital kunne præsentere tidligere på måneden, så mener Konservative, at der kan være et problem.

Det skyldes ikke mindst erfaringerne fra København, hvor politiet i gentagne aktioner har standset et stort antal berusede førere af elløbehjul.

- Derfor mener vi ikke, at man skal kunne leje elløbehjul sent på aftenen fredag og lørdag, siger Kristian Guldfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce