Annonce
Odense

Forslag: Elløbehjul i Odense får måske særlige p-zoner

For at undgå elløbehjul, der ligger og flyder på stier og fortove, ønsker Konservative et system med dedikerede parkeringszoner i centrum af Odense. Voi, der udlejer løbehjul, ser positivt på forslaget.
Annonce

Følger man de konservative byrådspolitikere på sociale medier, har man siden elløbehjulenes introduktion i Odense i juli kunnet observere forskellige udbrud af irritation over, at elløbehjulene ofte kan ses henkastet tilfældigt på stier og fortove rundt omkring i Odense.

Nu er Konservative så klar med et bud på, hvordan der kan gøres op med problemet.

Partiet ønsker at få indført dedikerede parkeringszoner for elløbehjul i centrum og vil nu bede By- og Kulturforvaltningen gå i dialog med de to selskaber Tier og Voi, som udlejer elløbehjul i Odense.

- Enten kan man gøre sådan, at brugerne opnår en økonomisk fordel ved at aflevere løbehjulet i parkeringszonen. En anden mulighed er, at det simpelthen gøres umuligt at aflevere elløbehjulene uden for zonerne, siger Kristian Guldfeldt (K), der er medlem af By- og Kulturudvalget.

Han tilføjer:

- Nu ønsker vi, at forvaltningen får undersøgt mulighederne mere i dybden.

Annonce

Voi: Også i vores interesse

Forslaget bliver umiddelbart godt modtaget hos Voi, et af de selskaber, der udlejer elløbehjul i Odense. Firmaets kommunikationschef Kristina Hunter Nilsson oplyser i en mail, at det også er i Vois interesse at samarbejde med om regulering.

"Vi ønsker, at borgerne i Odense skal se el-løbehjul som en mulighed og ikke som en gene. Derfor byder vi en diskussion som denne velkommen", skriver hun og tilføjer:

"Vi samarbejder med kommuner og lokale myndigheder overalt, hvor vi er til stede, for at øge reguleringen, og det kan meget vel være i den form, som de konservative i Odense foreslår – nemlig i form af parkeringszoner".

Som det andet ben i forslaget fra Konservative ønsker partiet i øvrigt også at indføre en lukketid for elløbehjul, der kan lejes.

Selv om alkohol ikke spillede nogen stor rolle i den undersøgelse af de foreløbig 22 uheld med elløbehjul i Odense, som Ulykkes Analyse Gruppen fra Odense Universitets Hospital kunne præsentere tidligere på måneden, så mener Konservative, at der kan være et problem.

Det skyldes ikke mindst erfaringerne fra København, hvor politiet i gentagne aktioner har standset et stort antal berusede førere af elløbehjul.

- Derfor mener vi ikke, at man skal kunne leje elløbehjul sent på aftenen fredag og lørdag, siger Kristian Guldfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce