Annonce
Erhverv

Forsker om firedages-uge: - Det er ikke alle opgaver, der egner sig til det

I It-virksomheden Abtion er arbejdsugen gået ned fra fem til fire dage, og det betyder blandt andet, at jagten på spildtid er gået ind. Et eksempel er, at alle møder som udgangspunkt aldrig varer længere end tyve minutter. Foto: Nils Svalebøg
Janne Gleerup, lektor og forsker i arbejdsliv ved Roskilde Universitet, følger et projekt i Odsherred Kommune, hvor 300 medarbejdere har fri om fredagen
Annonce

- Er der bestemte forudsætninger for, hvem der kan lykkes med at gå fra femdages til firedages arbejdsuge?

- Man skal være opmærksom på, at der er stor forskel på den private og offentlige sektor og på, hvad der kan lade sig gøre og med hvilken legitimitet. I den private sektor er det markedet, der bestemmer - om der er penge i kassen til det - i det offentlige er det også meget knappe midler og den moralske legitimitet: kan vi tillade os at bruge offentlige ressourcer på det? Men for alle brancher gælder det, at man skal se på, om opgaverne egner sig til det, og man skal inddrage medarbejderne tidligt.

- Hvorfor er det vigtigt?

- Ellers bliver det opslidende og gnaver i stemningen på arbejdspladsen, og det er noget af det værste for et arbejdsmiljø. Man kan ikke både omstille og effektivisere i samme hug. Man skal omstille, og så skal man effektivisere, hvis det viser sig, at omstillingen giver basis for det.

- Hvilke hensyn skal man tage til en fire-dagesuge?

- Hvis en firedages arbejdsuge betyder længere arbejdsdage, så skal man være varsom med hårde opgaver som sagsbehandling, fordi det kan udtrætte folk over en længere periode. Nogle opgaver egner sig ikke til at blive løst om aftenen, for andre spiller det ikke nogen rolle.

- I it-virksomheden Abtion opererer de med at arbejde i tidsmoduler. Er det en god ide?

- Nogle opgaver egner sig til tidsmæssig styring, hvor man f.eks har en rød lampe, der lyser, når man ikke kan forstyrres og en grøn, når man kan forstyrres, mens andre - f.eks vidensarbejde eller sagsbehandling eller, når man sidder og lægger virksomhedens strategi for nye investeringer i Asien, er en helt anden type. Det arbejde kan man ikke instrumentalisere ned på minutplan. Så man skal kigge på, hvad opgaveløsningen er, og man skal også huske at se på kvaliteten af den arbejdstid, der er tilbage.

- Hvorfor?

- Hvis opgavemængden er den samme, men skal løses på kortere tid, så er det ikke sikkert, at det er en god ide. Der er mange måder at lave fleksibel arbejdstid på, men skærer man en arbejdsdag væk, men til gengæld jerner så meget rundt på sit arbejde i fire dage, at man ligger og vånder sig i de tre dage, man har fri og ikke får restitueret nok, så giver det ikke mening.

- Du følger Odsherred Kommune, der er i gang med et forsøg, hvor 300 medarbejdere får fire-dages-arbejdsuge, men de går ikke ned i tid. Giver det så mening?

- Det er 300 medarbejdere, der er ansat på rådhuset, ikke i den borgernære velfærd, og der er skåret et par timer fra arbejdsugen, som folk selv kan bestemme over. Vi har lavet forundersøgelser af, hvad der kan være godt, og hvad der kan være svært. Det bliver spændende, om man både kan give folk en mulighed for at tilpasse arbejdstiden, så den passer i ens livssammenhæng som f.eks deleforælder, samtidigt med, at borgerne kan få en oplevelse af, at de også kan få fat i medarbejdere på rådhuset om aftenen. Det vil give et serviceløft til kommunens borgere. Om det bliver en succes, vil erfaringerne vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce