Annonce
Fyn

Forsker i unges brug af de sociale medier: Vi er på vej tilbage til rødderne

Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Flere fredericianere bruger de sociale medier til at mødes med nye bekendtskaber udenfor skærmen - vi har talt med en forsker om tendensen.

Nationalt: Det er ikke noget nyt, at man bruger de sociale medier til at møde nye relationer, fortæller Malene Charlotte Larsen, som er ph.d. og lektor på Aalborg Universitet og forsker i unges brug af sociale medier. Til gengæld hæfter hun sig ved, at det er positivt, at de unge bruger de sociale medier til at danne nye venskaber.

- I en tid, hvor Facebook ellers får meget kritik for at sælge ud af brugerdata og for at være for kommercialiserede, synes jeg, at det er virkeligt positivt, at dens brugere rent faktisk går tilbage til rødderne - de sociale medier blev jo opfundet som en platform til både at vedligeholde eksisterende venskaber og til at få nye, fortæller hun.

Samtidig ser hun en ny tendens i, at flere brugere søger nye venskaber gennem opslag i eksisterende grupper - en udvikling, som også er meget positiv.

- Hvis man ser på sit newsfeed, domineres det jo langt mere af reklamer end af de venner, som rent faktisk er grunden til, at man bruger de sociale medier. Så jeg synes, at det er positivt, at man bruger grupperne til at opnå en reel kontakt med nye mennesker, siger hun.

Mindre tabubelagt

Malene Charlotte Larsen påpeger, at internettet - og sidenhen de sociale medier - altid har været brugt som en platform til at møde nye mennesker, men at det med tiden er blevet mere normalt at italesætte det.

- I dag er det jo slet ikke tabubelagt at møde hverken venner eller kærester på de sociale medier, som det for eksempel var for 10 år siden. Det er en nem måde at indlede nye relationer på, siger hun.

Selv de unge lægger ikke skjul på, at de sociale medier er en platform, som man bruger til at møde nye mennesker.

- Jeg lavede en undersøgelse af unges begrundelse til at bruge de sociale medier i 2010. Deres hovedbegrundelse var, at de brugte de sociale medier til at holde kontakten med deres venner - men en skarp nr. 2 var, at de bruger de sociale medier til at møde nye venner og udvide deres bekendtskabskreds, forklarer hun.

Annonce

Væk fra skærmen

Samtidig ser Malene Charlotte Larsen de mange opslag, der omhandler at mødes væk fra skærmene, som et udtryk for, at de sociale mediers brugere gerne vil hinanden.

- Det kan godt være grænseoverskridende at lave opslaget i en gruppe - for hvad nu, hvis ingen har lyst til at mødes - men for nogle er det nemmere at række ud på den måde, når man sidder bag en skærm. Men mennesker vil jo gerne hinanden, og et opslag i de lokale grupper er både en nem og hurtig måde at møde nye mennesker på, forklarer hun og fortsætter:

- Den gode respons på den slags opslag betyder jo også, at folk gerne vil væk fra skærmene og ud og møde hinanden ansigt til ansigt. Det er da kun positivt, at man har lyst - og mulighed - for på den måde at være en del af nye fællesskaber.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce