Annonce
Nordfyn

Forsker fortæller om Gyldensteen Strand

Ph.d.-studerende Susan Guldberg kommer til Gyldensteen Strand søndag den 21. juli for at fortælle om, hvad forskerne undersøger i området. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Gyldensteen Strand: Udviklingen i naturen til vands, til lands og i luften ved Gyldensteen Strand følges tæt af forskere fra Biologisk Institut på Syddansk Universitet.

Men hvad er det egentlig, de undersøger, forskerne?

Det kan du blive klogere på søndag den 21. juli mellem klokken 13 og 15, hvor der er åbent i tærskeladen. Her vil ph.d.-studerende Susan Guldberg være til stede med forskningsudstyret og en masse dyr i akvarierne.

"Føl, prøv, se og quiz dig til mere viden om Gyldensteen", lyder opfordringen fra forskeren.

Hver søndag frem til den 26. august er der åbent et par timer om eftermiddagen i tærskeladen, hvor der blandt andet er mulighed for at låne fangstnet, se ældre og nye kort over området og se Holger Garniks flotte stensamling.

Og nogle søndage hen over sommeren er der altså også besøg af nogle af de forskere, der holder øje med, hvordan området udvikler sig. /bett

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce