Annonce
Nordfyn

Forsker fortæller om Gyldensteen Strand

Ph.d.-studerende Susan Guldberg kommer til Gyldensteen Strand søndag den 21. juli for at fortælle om, hvad forskerne undersøger i området. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Gyldensteen Strand: Udviklingen i naturen til vands, til lands og i luften ved Gyldensteen Strand følges tæt af forskere fra Biologisk Institut på Syddansk Universitet.

Men hvad er det egentlig, de undersøger, forskerne?

Det kan du blive klogere på søndag den 21. juli mellem klokken 13 og 15, hvor der er åbent i tærskeladen. Her vil ph.d.-studerende Susan Guldberg være til stede med forskningsudstyret og en masse dyr i akvarierne.

"Føl, prøv, se og quiz dig til mere viden om Gyldensteen", lyder opfordringen fra forskeren.

Hver søndag frem til den 26. august er der åbent et par timer om eftermiddagen i tærskeladen, hvor der blandt andet er mulighed for at låne fangstnet, se ældre og nye kort over området og se Holger Garniks flotte stensamling.

Og nogle søndage hen over sommeren er der altså også besøg af nogle af de forskere, der holder øje med, hvordan området udvikler sig. /bett

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce