Annonce
Erhverv

Forsker: Børsen-køb er et fornuftigt træk af JP/Politiken

Erhvervsstof er noget, som læserne rent faktisk gerne vil betale for, lyder det fra medieforsker.

Danmarks største erhvervsmedie, Børsen, er blevet købt af JP/Politikens hus, for 800 millioner kroner, og det er et fornuftigt køb.

Det vurderer medieforsker, adjunkt Aske Kammer fra Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

- Erhvervsstoffet er et af de områder, hvor der rent faktisk er en betalingsvillighed. Det er et område, som har vist sig, rent forretningsmæssigt, at være fornuftigt at arbejde med, siger han.

Dagbladet Børsen er Danmarks største erhvervsavis med et oplag på 50.829. Børsen omsatte i 2014 for 365 millioner kroner og gav et overskud på 50 millioner kroner.

Med købet forsøger JP/Politikens Hus at gøre erhvervsstoffet til husets niche, mener Aske Kammer.

- Det er et fornuftigt træk af JP/Politikens Hus at sætte sig stærkt på det her område, siger han og påpeger, at erhvervsstoffet har et købedygtigt publikum.

- Det har vist sig, at det er sværere og sværere at leve af at sælge nyheder, for nyheder kan folk få alle mulige steder fra. Men forskellige typer af nichenyheder kan der være økonomisk fornuft i at have, siger han.

JP/Politikens Hus blev skabt i 2003, da Politikens Hus fusionerede med Jyllands-Posten A/S. Dermed blev både Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten en del af samme bladhus.

Med købet af Børsen står bladhuset stærkt overfor Berlingske Media, som blandt andet udgiver Berlingske, BT og Weekendavisen, vurderer medieforsker Stig Hjarvad fra Københavns Universitet.

I en tid, hvor der er lommesmerter i mediebranchen, kan det være en fordel at fusionere, fortæller han.

- Når man er del af samme bladhus, kan man koordinere, så man ikke er i direkte konkurrence med hinanden. Man kan i højere grad tænke strategisk i forhold til, hvor man skal placere sig på markedet, siger han.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal godkende købet, og det forløb kan forventes at vare omkring et halvt år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce