Annonce
Odense

Forsinket klimaplan for Odense møder kritik fra flere sider

Jens Henriksen, formand for Cyklistforbundet i Odense, er ikke imponeret over det tempo, Odenses byråd lægger for dagen, når det gælder om at få sat handling bag målsætningen om klimaneutralitet om senest ni år, som blev vedtaget sidste sommer. Arkivfoto: Michael Bager
Både Cyklistforbundet og en aktivist fra Den Grønne Studenterbevægelse i Odense undrer sig over manglende tempo i Odenses klimaindsats.

Odense: Ideen om en taskforce, der kommer med ekspertbud på, hvordan Odense når sit mål om klimaneutralitet senest i 2030, er udmærket.

Sådan lyder det fra både Jens Henriksen, formand i Cyklistforbundets Odense-afdeling, og fra Ludger Mose, der er aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse.

Men begge undrer sig over, at ekspertgruppen først bliver nedsat nu, og at tidsplanen for at sætte handling bag de fine klimaord allerede er forsinket.

Annonce

Jens Henriksen, Cyklistforbundet, siger:

- Det er en fin idé med et ekspertpanel. Men det skulle man have nedsat i sommer (da klimamålene blev vedtaget i byrådet, red.). Hvad har man egentligt brugt tiden på siden da? Hvorfor går det så langsomt?

Kortere tid til at nå deadline

Ludger Mose kalder det "en god ide med en task force".

- Men de er gået for sent i gang, siger han og ser det ikke som en fordel, at forhandlingerne om en klimahandlingsplan nu kommer til at finde sted op imod det kommende kommunalvalg til november.

- Vi kommer meget tæt på et valg, og jeg ville gerne have haft, at det måske var på plads allerede.

Jens Henriksen er ikke nervøs ved, at klimahandlingsplan og valgkamp bliver blandet sammen, men han konstaterer, at der nu er næsten et år mindre til at nå det ambitiøse mål om klimaneutralitet i 2030, end der var sidste sommer, da målsætningen blev vedtaget af byrådet.

- Deadlinen er den samme, der er bare kortere tid til at gennemføre det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce