Annonce
Odense

Forsinket entreprenør afviser ansvar: Der har været en masse ekstraarbejde

Dækket over parkeringskælderen er omsider ved at være færdig. Men det er sket tre måneder efter den oprindelige deadline. Foto: Nils Svalebøg

Hos entreprenøren Züblin A/S henholder man sig til kontrakten og peger på, at der har været en række uforudset ekstraarbejde forbundet med parkeringskælderen ved TBT.

Når Züblin på fredag afslutter arbejdet med at få lagt låg på den sidste del af parkeringskældrene i den sydlige del af TBT-projektet, sker det tre måneder efter, at det egentligt var aftalt med Odense Kommune og Fra Gade til By-ledelsen.

Den sene aflevering er en af flere årsager til en forsinkelse af letbanen på op til otte måneder, men på grund af kontrakten kan Züblin på ingen måde holdes ansvarlig.

Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen peger på, at Züblin har været forpligtet til at overholde en række deadlines i projektet, men så længe at entreprenøren når at aflevere det samlede projekt til sommer, skal virksomheden ikke betale nogen bod for at overskride en af de mellemliggende deadlines. Af samme grund overvejer kommunen lige nu at forsøge at få kompensation fra rådgivningsfirmaet Sweco, som var rådgiver på projektet, men ikke har været opmærksom på, hvor kritisk deadlinen omkring dækket over parkeringsarealet reelt var for letbanen.

Hos Züblin henholder man sig da også til kontrakten og peger desuden på, at man stødte ind i en række uforudsete opgaver undervejs, som forsinkede processen.

Ingen i virksomheden har ønsket at stille op til interview, men Züblin har sendt følgende kommentar på skrift:

"Efter indgåelsen af den oprindelige kontrakt i 2016 har det vist sig, at der er en række ekstraarbejder forbundet med projektet, som ikke var en del af kontrakten. Det gælder blandt andet jordbundsforhold og logistiske forhold, som Züblin A/S først efterfølgende er blevet bekendt med. Disse ekstraarbejder har Fra Gade til By og Odense Kommune bedt Züblin A/S om at udføre, hvilket helt naturligt har medført ekstra betaling og en udskydelse af tidsfristen. Züblin A/S overholder alle de kontraktuelle deadlines, der er på projektet og har netop nået den sidste store milepæl, hvor der er lagt låg på parkeringskælderen. Nu følger det afsluttende arbejde inden det færdige projekt afleveres i juni 2019 - hvilket er inden for den aftalte tidsplan", skriver virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce