Annonce
Nordfyn

Forsinkelse på renovering af kirke: Konfirmander flyttes til anden kirke

Sognepræst Ulrik Andersen foran Søndersø Kirke. Kirken lukkes fra 1. oktober og cirka et år frem. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Renoveringen af Søndersø Kirke skulle være påbegyndt i maj, men håndværkerne rykker først ind i det gamle hus til 1. oktober. Næste års konfirmander skal derfor konfirmeres i Skamby Kirke.

Søndersø: Renoveringen af Søndersø Kirke er ikke gået, som præsten havde prædiket.

I maj skulle den indvendige restaurering af hele kirken have været påbegyndt, men projektet til cirka 8,5 millioner kroner er blevet ramt af flere forhindringer, og det har udskudt renoveringen til 1. oktober, fortæller sognepræst Ulrik Andersen.

- Det var to forhold i det. Det ene gik på dimensioneringen af varmeanlægget. Her er der nogle bestemmelser om, hvor mange grader kirken skal kunne varmes op til på et givent tidsrum. Varmeanlægget skal have en vis størrelse for at kunne det, og det kunne vi ikke helt leve op til i den første disponering af varmeanlægget, fordi ellers skulle radiatorerne nogle steder simpelthen være så store og klodsede, at det så fuldstændig åndsvagt ud, så det har krævet lidt dialog frem og tilbage med kirkeministeriets varmekonsulent.

- Det andet forhold gik på fire søjler nede ved orglet bagerst i kirken. Tilbage i 70'erne, hvor der sidst blev lavet noget restaurering på dette, er der blevet lavet en underlig afslutning ned mod gulvet, fordi søjlerne ikke har været lige høje. Den afslutning vil vi gerne have lavet pænt, og der havde vi i vores oprindelige materiale skrevet, at de her søjler skulle have lavet en ny fod og understøttes ordentligt. Det faldt Nationalmuseet over, fordi de opfattede, at vi ville grave ned i gulvet under kirken for at støbe et nyt fundament til de her søjler, men det ville vi sådan set ikke, for fundamentet fejler formentlig ikke noget.

- Og så får håndværkerne snart udbudsmaterialet, og vi kan jo ikke forvente, at de lige har tid til at udregne tilbud på det her og nu, hvis de fleste af deres folk holder sommerferie.

Annonce
Kalken i kirken falder blandt andet af i store flager på væggene. Det er omkring et halvt hundrede år siden, Søndersø Kirke sidst fik en større overhaling indendørs. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Konfirmander flyttes

Indtil 1. oktober er der altså fortsat åbent for bryllupper, begravelser og dåb med videre. Herefter går renoveringen efter planen i gang og holder kirken lukket i cirka et år.

29. september er sidste gudstjeneste i Søndersø Kirke. Herefter foregår gudstjenesterne i Skamby Kirke, indtil istandsættelsen er overstået.

Konfirmander i foråret 2020 skal konfirmeres i Skamby Kirke. Dette er de unge mennesker allerede blevet informeret om.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce