Annonce
Odense

Forsigtig hanløve er ved at falde til Odense Zoo

Den ny løve ankom tirsdag formiddag til Odense Zoo. Den skal have fred og ingen stress i de nye omgivelser, så det er endnu ikke muligt at komme ind i stalden og fotgrafere den. Foto: Christian Nordholt
Odense Zoos nye hanløve gik ind i stalden, men skal stadig bruge tid på at vænne sig til de nye omgivelser.

Tirsdag formiddag ankom Odense Zoos nye hanløve fra Givskud Zoo, og i første omgang handlede det om at få den to-årige løve til at gå fra transportkassen og ind i stalden.

Zoos leder af dyr, teknik og formidling, Nina Collatz Christensen, fortæller, at det gjorde løven rimelig hurtigt, da først bedøvelsen efter transporten havde fortaget sig.

Men den to år gamle løve kræver dog nok en del mere tid, inden den føler sig hjemme i de nye omgivelser.

- Løven er lidt bange endnu. Det så vi, da dyrepasserne ville give ham lidt træningskød, siger Nina Collatz Christensen, som uddyber, at træningskød er betegnelsen for, at dyrepasserne giver løven små godbidder for at vise, at de vil den det godt. I dette tilfælde var den unge hanløve dog stadig så nervøs ved situationen, at den først indtog kødet, efter at dyrepasserne havde forføjet sig bort.

Men i Nina Collatz' optik er det blot et spørgsmål om tid, inden den nye han vender sig til de uvante omgivelser.

- Han er ikke så fysisk stor, men han skal nok lære at markere sig, siger hun.

Annonce

Nervøse hunner

De tre hunner, der i forvejen var i zoo, og som er ni måneder yngre end den nye han, kan ifølge Nina Collatz Christensen også godt mærke, at der er sket noget nyt, og derfor optræder de lidt nervøst.

Mens hannen indtil videre er lukket inde i dens egen del af stalden, kan hunnerne gå ind og ud, som de vil, fortæller Nina Collatz. Det handler om, at løver som de flokdyr, de er, reagerer på, når der er sket noget nyt i gruppen.

Som et apropos til, at der forrige sommer var en mand, der flere gange forsøgte at kravle over hegnet og ind til løverne, kan Nina Collatz Christensen fortælle, at løverne ville tøve med at reagere på ham, fordi de skal træffe en beslutning som flok, mens en tiger ville slå til med det samme.

Hunnerne og den nye han kan godt skimte hinanden i stalden, men de er ikke tæt på hinanden endnu. Når den nye han er blevet mere tryg ved situationen, vil man anbringe løverne sådan, at de kan gå tæt op og ned ad hinanden med kun ét hegn imellem. Men der kan sagtens gå op mod en måned, inden hannen og tre hunner, som er søskende, for alvor bliver sammenført.

Og indtil videre er det kun dyrepasserne, der må komme i stalden, hvor zoos nye hanløve er ved at falde til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce