Annonce
Middelfart

Forsamlingsloft fjernes, den dag Rock Under Broen skal slå dørene op: Men det betyder endnu ikke grønt lys

Rock Under Broen må trods den nye genåbningsplan stadig vente nogle dage, før der er svar på, om festivalen kan afholdes og under hvilke betingelser. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Natten til fredag aftalte Folketinget en genåbningsplan, hvor det udendørs forsamlingsloft fjernes fra 11. juni, hvor Rock Under Broen er sat til at skulle gå i luften.

Middelfart: Et flertal i Folketinget landede natten til fredag en aftale, der sætter datoer for udfasningen af forsamlingsloftet. Ifølge planen skal forsamlingsloftet helt afskaffes fra 1. august, men allerede 11. juni afskaffes det udendørs forsamlingsloft.

Det gælder dog foreløbigt ikke for større arrangementer og festivaler som eksempelvis Rock Under Broen, der er annonceret til netop at skulle slå dørene op 11. juni.

Om vi får en sommer med festivaler, og under hvilke betingelser, er der nemlig et ekspertudvalg, der sidder og pusler med. I aftaleteksten fremgår det, at dette udvalg skal afrapportere til politikerne i starten af uge 16.

Annonce


Jeg vil simpelthen vente med at glæde mig til på onsdag, hvor jeg kan se, om det kan lade sig gøre.

Bent Frandsen, øverste ansvarlig, Rock Under Broen


Derfor venter Rock Under Broen stadig på en melding, fortæller festivalens øverste ansvarlige Bent Frandsen, der forventer at få besked fra ekspertgruppen onsdag.

Han ser aftalen som et godt tegn, men har stadig "bange anelser" om, hvad ekspertgruppens anbefalinger bliver.

- Jeg kan selvfølgelig blive meget positiv, når jeg ser, hvad der sker lige nu. Men det ene øjeblik kan jeg være positiv og i det næste få et knytnæveslag lige i hovedet, fordi det ikke går alligevel. Jeg vil simpelthen vente med at glæde mig til på onsdag, hvor jeg kan se, om det kan lade sig gøre, siger Bent Frandsen.

Har plan b klar

Bent Frandsen tør ikke gisne om, hvad ekspertgruppens anbefalinger bliver, og dermed under hvilke forudsætninger Rock Under Broen eventuelt ville kunne afvikles.

Han hæfter sig ved, at festivalen længe har haft en plan b i baghånden, såfremt det ikke kan lade sig gøre at afvikle festivalen på de annoncerede datoer 11. og 12. juni. Så er der nemlig mulighed for at flytte Rock Under Broen til august.

Den plan b kan komme i spil, hvis restriktionerne for afvikling af store arrangementer i juni bliver for stramme. For man vil ikke gå på kompromis med den oplevelse, som de 20.000 gæster, der har købt billet, er stillet i udsigt. Bent Frandsen nævner et tænkt eksempel.

- Skal pladsen deles ind i zoner med 800 mennesker i hver eller sådan noget. Det kan vi ikke. For havde jeg købt en billet, havde jeg ikke forventet at skulle stå nede i bagerste hjørne. Der vil man altså i hvert fald til nogle af bandsne så tæt på som muligt.

- Det må ikke give anledning til en meget anderledes oplevelse, siger Bent Frandsen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Assens

Knud og Sophia rejste fra Grønland for at drive lokal campingplads: - Vi vil løfte den til det niveau, som den fortjener

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce