Annonce
Fyn

Forsamlingshusformand får svar: Maks 10 personer frem til 8. juni - derefter ....?

Det har endnu lidt lange udsigter, inden Taasinge Forsamlingshus - ligesom andre forsamlingshuse - må danne rammen om store fester og forsamlinger. Arkivfoto: Roland Petersen
Skal forsamlingshusene fortsat holde lukket, og hvornår må forsamlingshusene igen danne rammen om fester med 60-100 mennesker?, spørger formanden for Taasinge Forsamlingshus. Redaktionen giver et svar.
Annonce

Der er stille i Taasinge Forsamlingshus i disse tider.

For med et forsamlingsforbud, der betyder, at man højest må være 10 personer samlet under ét tag, er der ikke nogen af de fester eller arrangementer, som normalt fylder forsamlingshuset med liv og glade dage.

- Vi har nok haft et par og 30 aflysninger, så det er ikke for sjov. Rent økonomisk betyder det nok, at vi kommer til at mangle 80.000 kroner eller noget lignende, konstaterer Mogens Larsen, som er formand for Taasinge Forsamlingshus.

Han har derfor sendt redaktionen et spørgsmål; Skal vi fortsat holde lukket? Hvornår må vi åbne vores selskaber, som er på 60-100?

Pernille Radsted, der er sekretariatschef ved Fyns Politi, har en del af svaret.

- Som det er nu, må du holde en fest i et forsamlingshus med op til 10 personer. Det må du holde alle steder. Hvornår det bliver åbnet til mere, kan vi ikke sige noget om, for det ved vi ikke. Forsamlingsforbuddet på op til 10 personer gælder frem til 8. juni, og så ved vi ikke, hvad der sker derefter.

- Regeringen har sagt, at efter den dato vil der være mulighed for at samle 30-50 personer, men vi ved ikke, hvilket tal det ender på, eller om det bliver fra 8. juni eller ej. Det kan vi ikke svare på lige nu, forklarer Pernille Radsted.

Annonce

Ingen reparationer

Det svar er ikke just sød musik i Mogens Larsens ører.

- 50 er alt for lidt. Der er ikke ret mange selskaber, som er på 50 mennesker. De er altid oppe på 70-80. Så vi vil være kede af, hvis de åbner med 50 personer, fordi det er ikke en åbning. 75 kan vi leve med, mener Mogens Larsen, som regner med, at der på grund af usikkerheden om forsamlingsforbuddet vil komme flere aflysninger i den kommende tid.

- To måneder endnu er den tømt. Måske kommer der noget ind, men vi må regne med, at den næsten er tømt resten af året, fordi folk tør ikke planlægge selskaber.

Og det kan altså mærkes på bundlinjen, siger Mogens Larsen. Han er dog ikke bekymret for fremtiden for Taasinge Forsamlingshus.

- Jeg tror nok, at vi skal klare den. Men det gør ondt, for der er noget, som skulle have været repareret og på anden vis været gjort noget ved, som vi må aflyse. Og de ting, der skulle have været repareret, bliver jo ikke bedre af ikke at blive repareret. Så det er noget stads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce