Annonce
112

Forsamlinghus hårdt ramt: Dyrt lyd- og lysudstyr ribbet

Uggerslev Revyen har eksisteret i lidt over 30 år. Uggerslev Forsamlinghus, hvor forestillingerne opføres i, er dobbelt så gammel. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Tyve har været på spil i Uggerslev Forsamlingshus. Lyd- og lysudstyr til omkring 100.000 kroner er blevet stjålet fra aflåst rum.

Uggerslev: Uggerslev Revyen, der er et amatørteater for frivillige skuespillere, har fået stjålet lyd- og lysudstyr til en værdi af op mod 100.000 kroner. Det fortæller Lars Nielsen, formand for Uggerslev Forsamlingshus.

- Mellem mandag aften klokken 18 og tirsdag eftermiddag klokken 16:00 har ukendte gerningsmænd brækket køkkendøren op og været inde og tage udstyret fra et aflåst rum i forsamlingshuset. Politiet har været herude, og der er synligt bevis på, at der er tale om tyveri, konstaterer Lars Nielsen og tilføjer:

- Vi har endnu ikke helt regnet ud, hvor meget tyveriet løber op i, men et skøn er omkring 100.000 kroner.

Lyd- og lysudstyret tæller eksempelvis microport (trådløse mikrofoner), mixerpult og andet udstyr.

Annonce

Ikke alarm

Der er ikke alarm i Uggerslev Forsamlingshus, og det er første gang, man oplever et tyveri af denne slags.

- Det har vi ikke prøvet før, og vi håber selvfølgelig på, at det ikke gentager sig. Vi håber, at folk, der ved noget om tyveriet, vil kontakte politiet, så vi kan finde frem til gerningsmændene, siger Lars Nielsen.

Det var Uggerslev Autoværksted, som er nabo til forsamlingshuset, der tog kontakt til Lars Nielsen, fordi der var noget, der så forkert ud.

Uggerslev Forsamlinghus er heldvigvis forsikret, og nu må den kommende tid vise, hvor meget der bliver dækket.

- Vores revy holder sin årlige forestilling i oktober. Vi bør derfor have nyt udstyr på plads, så det ikke ødelægger deres forberedelser, oplyser Lars Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce