Annonce
Fyn

Forsøgte at stikke af fra Mercedes: Syv narkobilister standset i Odense og Svendborg

Et narkometer tester for en række stoffer, også visse typer medicin. Arkivfoto: Michael Bager.

Fyn: Patruljer fra Fyns Politi havde i weekenden god brug for narkometeret i deres biler. I løbet af lidt over to døgn standsede politiet syv bilister, som mistænkes for at have indtaget et eller flere forbudte stoffer.

Fredag klokken 20.40 tjekkede en patrulje en bilist på Jarlsberggade, og den positive narmometertest førte til den første af weekendens mange sigtelser for bilkørsel unden indflydelse af euforiserende stoffer.

Knap fire timer senere, ved halvettiden natten til lørdag, standsede en patrulje en bil på Faaborgvej i Odense. Føreren kunne ikke vise noget kørekort, fordi han ikke havde taget et, og han blev desuden sigtet for at køre bilen, mens han var påvirket af euforiserende stoffer.

Lørdag aften og natten til søndag lykkedes det politiet at standse flere påvirkede bilister. Klokken 23.06 blev en bilist standset på Glentevej i Svendborg, og efter en test i narkometeret kunne patruljen udstede en sigtelse for at køre i narkopåvirket tilstand.

Godt to timer senere var det en bilist i Odense, som blev sigtet for samme forhold, da en patrulje havde testet bilisten, der var blevet standset på Østre Kanalvej ved havnen i Odense, og yderligere to timer senere, klokken 3.17, blev en bilist i Sankt Nicolai Gade i Svendborg sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Det viste sig at være samme mand, som politiet havde sigtet for narkokørsel på Glentevej fire timer tidligere.

Annonce

Fører ville om på bagsæde

Sent søndag eftermiddag måtte politiet have gang i både narkometer og bentøj, da en patrulje havde standset en grå Mercedes på L.A. Rings Vej i Odense. Føreren af bilen forsøgte at stikke af ved at løbe fra stedet, men det lykkedes betjentene at fange ham. Han blev sigtet for at køre i påvirket tilstand, og i bilen fandt politiet en vægt og noget hashpapir.

Søndag aften lidt efter klokken 21 standsede patrulje endnu en bilist, denne gang på Ørbækvej, som efter en test i narkometeret også blev udstyret med en sigtelse for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Og den nye uge var kun en time gammel, da en politipatrulje slog kloen i endnu en formodet påvirket bilist. En Hyundai Getz kørte ad Kertemindevej og nåede at dreje til venstre mod havekolonien Martinsminde i krydset ved Vollsmose Allé, før politiet fik standset føreren.

Ifølge politiet forsøgte føreren derefter at sætte sig om på bilens højre bagsæde. Han kunne ikke vise noget kørekort, og betjentene kunne konstatere, at han var påvirket af et eller flere stoffer.

Ved alle stoffer, undtaget cannabis, mister man kørekortet, hvis man bliver testet positiv. Ved cannabis kommer det an på, hvor høj koncentrationen er i blodet. Straffen kan være alt fra et klip i kortet til en betinget og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce