Annonce
Fyn

Forsøgte at stikke af fra Mercedes: Syv narkobilister standset i Odense og Svendborg

Et narkometer tester for en række stoffer, også visse typer medicin. Arkivfoto: Michael Bager.

Fyn: Patruljer fra Fyns Politi havde i weekenden god brug for narkometeret i deres biler. I løbet af lidt over to døgn standsede politiet syv bilister, som mistænkes for at have indtaget et eller flere forbudte stoffer.

Fredag klokken 20.40 tjekkede en patrulje en bilist på Jarlsberggade, og den positive narmometertest førte til den første af weekendens mange sigtelser for bilkørsel unden indflydelse af euforiserende stoffer.

Knap fire timer senere, ved halvettiden natten til lørdag, standsede en patrulje en bil på Faaborgvej i Odense. Føreren kunne ikke vise noget kørekort, fordi han ikke havde taget et, og han blev desuden sigtet for at køre bilen, mens han var påvirket af euforiserende stoffer.

Lørdag aften og natten til søndag lykkedes det politiet at standse flere påvirkede bilister. Klokken 23.06 blev en bilist standset på Glentevej i Svendborg, og efter en test i narkometeret kunne patruljen udstede en sigtelse for at køre i narkopåvirket tilstand.

Godt to timer senere var det en bilist i Odense, som blev sigtet for samme forhold, da en patrulje havde testet bilisten, der var blevet standset på Østre Kanalvej ved havnen i Odense, og yderligere to timer senere, klokken 3.17, blev en bilist i Sankt Nicolai Gade i Svendborg sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Det viste sig at være samme mand, som politiet havde sigtet for narkokørsel på Glentevej fire timer tidligere.

Annonce

Fører ville om på bagsæde

Sent søndag eftermiddag måtte politiet have gang i både narkometer og bentøj, da en patrulje havde standset en grå Mercedes på L.A. Rings Vej i Odense. Føreren af bilen forsøgte at stikke af ved at løbe fra stedet, men det lykkedes betjentene at fange ham. Han blev sigtet for at køre i påvirket tilstand, og i bilen fandt politiet en vægt og noget hashpapir.

Søndag aften lidt efter klokken 21 standsede patrulje endnu en bilist, denne gang på Ørbækvej, som efter en test i narkometeret også blev udstyret med en sigtelse for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Og den nye uge var kun en time gammel, da en politipatrulje slog kloen i endnu en formodet påvirket bilist. En Hyundai Getz kørte ad Kertemindevej og nåede at dreje til venstre mod havekolonien Martinsminde i krydset ved Vollsmose Allé, før politiet fik standset føreren.

Ifølge politiet forsøgte føreren derefter at sætte sig om på bilens højre bagsæde. Han kunne ikke vise noget kørekort, og betjentene kunne konstatere, at han var påvirket af et eller flere stoffer.

Ved alle stoffer, undtaget cannabis, mister man kørekortet, hvis man bliver testet positiv. Ved cannabis kommer det an på, hvor høj koncentrationen er i blodet. Straffen kan være alt fra et klip i kortet til en betinget og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Assens

To forklaringer bag: Ældre takker nej til hjemmehjælp i corona-krisen

Annonce