Annonce
Middelfart

Forsøgte at bryde ind på apotek midt i kraftigt blæsevejr

Flere indbrud i Middelfart Kommune henover den forgangne weekend. Genrefoto: Katrine Becher Damkjær.

Nordvestfyn: Da det kraftige blæsevejr var på sit højeste søndag aften, så en eller flere ukendte personer deres snit til at begå indbrud på Strib Apotek på Sofiendalvej i Strib.

Fyns Politi beskriver i døgnrapporten, at der klokken 20.27 søndag blev konstateret et indbrud, hvor en vægter ankom på stedet.

Der er tilsyneladende ikke stjålet noget i forbindelse med indbruddet.

Det er ikke det eneste indbrud i Middelfart Kommune henover den forgangne weekend.

I et privat hjem på Bjørnøvænget i Middelfart er der i løbet af fredag aften opbrudt et vindue og stjålet elektronik. Mens der lørdag eftermiddag er stjålet en ring og kontanter fra et hjem på Strømøvænget.

Også på Nørre Allé i Strib er der i løbet af lørdagen begået indbrud, men der er tilsyneladende ikke stjålet noget.

Desuden har en virksomhed på Tværvejen i Nørre Aaby fået stjålet kontanter natten til lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce