Annonce
Sydfyn

Forslag om gratis busser om lørdagen

Enhedslisten lancerer et forslag om, det som forsøg skal være gratis at køre med bybusserne om lørdagen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Enhedslisten vil som forsøg afskaffe billetter i bybusserne om lørdagen og ser både en gevinst for miljøet, byens handelsliv og de udkantsområder, som der netop nu er stor politisk fokus på.

Svendborg: Det er ikke kun Dansk Folkeparti, der vil afskaffe billetterne i bybusserne i Svendborg. Enhedslisten har flere gange stillet forslag om at gøre den kollektive trafik i kommunen gratis, og partiet rejser nu forslaget igen op til efterårets budgetforhandlinger.

Enhedslisten har bedt embedsmændene undersøge, hvad det vil koste at lade borgerne køre gratis med bybusserne om lørdagen, og den model bliver betragtet som et kompromis. Det forklarer partiets Jens Erik Laulund Skotte.

- Vi tror ikke, vi kan finde et politisk flertal for, at alle busser skal være gratis året rundt, og derfor forsøger vi med en model med gratis busser om lørdagen, så vi kan få prøvet det af og undersøge behovet, siger Jens Erik Laulund Skotte.

Annonce

Jeg er faktisk meget optimistisk, fordi det også falder ind i denne her by- og land-debat, hvor de enkelte partier er meget forhippede på at bevise, at de vil udkantsområderne.

Jens Erik Laulund Skotte, Enhedslisten

Forhippede partier

For Enhedslisten handler forslaget om at styrke den kollektive trafik, flytte folk fra biler til busser og score en miljøgevinst. Men Jens Erik Laulund Skotte fastslår, at man som sidegevinst kan trække flere folk ind på torvet om lørdag og øge handlen i bymidten, og at sagen også handler om forbindelsen mellem by og land.

På den baggrund tror han på, der kan findes et flertal i byrådet for et lørdagsforsøg.

- Jeg er faktisk meget optimistisk, fordi det også falder ind i denne her by- og land-debat, hvor de enkelte partier er meget forhippede på at bevise, at de vil udkantsområderne, siger Jens Erik Laulund Skotte.

Borgmester Bo Hansen (S) er skeptisk overfor forslaget. Han mener, det er fair, at der skal betales for en serviceydelse, men helt afvise ideen vil han ikke.

- Nu skal vi undersøge, hvad det vil koste, og hvis det koster det, som jeg tror – i nærheden af en million kroner om året – så synes jeg, det er mange penge at lægge i gratis busser om lørdagen, siger borgmesteren.

De politiske forhandlinger om næste års budget skal efter planen afsluttes midt i oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce