Annonce
Odense

Forretningsidé blev født sammen med coronaen: Lottes iværksætterdrøm har trodset alle odds

Lotte Nielsen har flere gange kastet sig ud i et iværksætterprojekt, og denne gang er det fitness, der står på programmet. Foto: Kurt Rasmussen
Hun startede op med to trampoliner i stuen, og efter to år har 600 kunder været igennem Lotte Nielsens jumping fitness-projekt.

Agedrup: Børnepasning, kager og fitness. Det lyder som en underlig blanding, men kigger man Lotte Nielsen dybere i kortene, giver det mening, for der er en gylden tråd, der binder det hele sammen – nemlig iværksætteri.

Ifølge Lotte Nielsen selv brænder hun for at sætte projekter i gang.

- Den der mavefornemmelse man får, når man planter et frø og ser det vokse til en stor solsikke, det, synes jeg, er superfedt, og jeg accepterer den der rejse henimod resultatet og også vedligeholdelsen i det, for man kommer ikke sovende til det, lyder det fra den 43-årige uddannede kontorassistent, der bor med sin mand og to døtre på Brolandvej.

Annonce

Og hun ved, hvad hun taler om. Da hun selv gik på barsel, fandt hun ud af, at hun ville passe børn, og valgte at oprette en privat pasningsordning.

Der blev tegnet, klippet og klistret og bagt kager til den store guldmedalje, og især det sidste bragte Lotte Nielsen på sporet af et nyt eventyr: Hun begyndte at levere kager til caféer og restauranter i Odense, og gennem to år var det hendes hovedindtægtskilde.

Springende opstart

Selvom hendes aktiviteter krævede sit, fandt hun også energi til at gå til jumping fitness, og det skulle vise sig at føre hende direkte ind i endnu et iværksættereventyr.

Da coronaen lukkede ned for de danske træningscentre, savnede Lotte Nielsen jumping fitness så meget, at hun etablerede sit eget jumping fitness-projekt sammen med en veninde. Foto: Kurt Rasmussen

- Da coronaen lukkede alt ned, kunne jeg ikke længere dyrke jumping fitness, men sammen med min gode veninde, Ann Svelmøe Højstrand, som også var min instruktør, startede vi vores eget projekt op i marts 2020, siger hun.

Ann Svelmøe Højstrand og Lotte Nielsen gik sammen om at udvikle deres eget jumping fitness-projekt, da coronaen lukkede ned for fitnesscentrene. Foto: Kurt Rasmussen

Og den opstart udgør om noget et tydeligt bevis på det iværksætterhjerte, der banker hos Lotte Nielsen.

De to veninder satte to trampoliner op i Lotte Nielsens stue og begyndte at sende instruktionsvideoer ud via facebook, og nu tog det fart. Inden længe havde flere kunder ytret ønske om at tilmelde sig deres jumping fitness-projekt, og de overvejede at oprette et fysisk hold.

- Min veninde Ann havde lige skrevet en besked, inden jeg gik ind i Brugsen i Bullerup, om at vi skulle kaste os ud i at købe nogle trampoliner. Jeg gik rundt med indkøbsvognen og tænkte, at jeg simpelthen ikke turde springe ud i det, men så mødte jeg en fælles veninde og talte med hende omkring projektet, og så blev jeg bekræftet i, at det måske var en god ide. Inden jeg gik ud af Brugsen, havde jeg købt fem trampoliner gennem internettet, siger Lotte Nielsen med et smil.

Den der mavefornemmelse man får, når man planter et frø og ser det vokse til en stor solsikke, det, synes jeg, er superfedt

Lotte Nielsen

Trampolinerne blev sat op i det fri for at overholde corona-restriktionerne, og nu var de første holdtræninger en realitet.

I løbet af sommerhalvåret 2020 voksede tilmeldingen, og i september samme år lykkedes det de to veninder at finde et egnet lokale på Stenhuggervej 26, hvor de siden har tilbudt jumping fitness under navnet Fokus på Sundhed.

I dag er Fokus på Sundhed nået til et stadie, hvor de to indehavere overvejer at flytte til større lokaler. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Tilbage til start

Men iværksætterdrømmen blev udfordret af endnu en corona-nedlukning.

- Vi måtte jo ikke dyrke fitness indendørs, og forsamlingsforbuddet gjorde, at vi stod på parkeringspladsen med én instruktør og fire kunder og underviste Gud ved hvor mange hold bare for at kunne få indfriet ønsket om, at de kunne komme ud at jumpe, siger hun og smiler ved tanken.

- Vi har stået derude i flyverdragter og med huer og handsker og hoppet på vores trampoliner, siger hun med et lille grin.

Det lykkedes Lotte Nielsen på beundringsværdig vis at kæmpe sig igennem corona-udfordringerne sammen med sin kompagnon, Ann Svelmøe Højstrand, og endelig i januar 2022 kunne de fornemme, at de værste trængsler var overstået.

På trods af de mange benspænd under coronaen, har der været 600 kunder igennem hos Fokus på Sundhed, og på det seneste er der også kommet yoga og salsation på programmet. Men ikke nok med det:

- Vi tilbyder også personlig træning, kostvejledning og arrangementer som børnefødselsdage, polterabend og teambuilding, siger den ihærdige iværksætter, som endelig kan begynde at se sit lille frø vokse til en stor solsikke.

- Det er i hvert fald drømmen, at det her skal vokse. Vi er også på udkig efter nogle større lokaler, for vi vil jo gerne have et lukket rum til kostvejledningen og til salsationen og yogaen, for så kan det køre sideløbende med vores jumping fitness, lyder det fra Lotte Nielsen.

Fokus på Sundhed

Startet i 2020.

Indehavere: Lotte Nielsen og Ann Svelmøe Højstrand.

Adresse: Stenhuggervej 26, 5230 Odense M.

Link: www.fokuspaasundhed.dk

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt på et år

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Annonce