Annonce
Assens

Forretningen med gadeuret

En gang i timen bimler dette ur midt i Bredgade, men kun når Fangels Efterfølger holder åbent. Uden for dette tidsrum er bimleriet overladt til Aarup Kirke.

AARUP: Fangels Efterfølger har mere end 100 år på bagen.

Peder G. Fangel etablerede sig den 27. oktober 1900 i Bredgade 24. I begyndelsen kun med reparation og salg af ure.

I 1906 flytter han butikken over gaden til Bredgade nr. 29 og udvider med guld, sølv og briller. Ni år senere køber Peder G. Fangel ejendommen nr. 35, hvor forretninger siden da har haft til huse.

På et gammelt foto kan man se, at Peder G. Fangel også kaldte sig instrumentmager i de år. Han var i øvrigt en driftig mand, som i 1911 var med til at stifte Aarup og Omegns Bank, i dag Totalbanken.

Datteren frøken Helga Fangel, der var uddannet guldsmed og gravør, overtog i 1957 forretningen efter faderens død, da sønnen, guldsmed Ejler Fangel, havde egen forretning i København

Den 15. november 1970 bliver østfynboen Folmer Rasmussen Fangels Efterfølger. Flere gange siden da er forretningen blevet udvidet og moderniseret. Blandt andet er optikafdelingen kommet til.

Den 14.august i år bliver Peter Brogaard den fjerde indehaver på 106 år. De to ansatte fortsætter: urmager Henrik Pedersen og guldsmedeekspeditrice Inge Knudsen, der blev udlært hos frøken Helga Fangel og har 42 års anciennitet.

Karakteristisk for forretningsfacaden er det gamle gadeur af smedejern, som Folmer Rasmussen de første år måtte trække op hver tredje dag.

I dag styres værket elektronisk og er blevet tilføjet et slagværk, der slår timeslagene i forretningens åbningstid.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce