Annonce
Erhverv

Forretning mellem venner: Sporten nedbryder de kulturelle barrierer

I 2017 fik fødevarevirksomheden Løgismose besøg af en kinesisk delegation under Denmark Open. Arkivfoto: Kim Rune
Destination Fyn vurderer store sportsbegivenheder som oplagte muligheder for danske virksomheder til at skabe nære bånd til mulige udenlandske partnere. Fyn har de seneste år budt på flere store arrangementer, som erhvervslivet har nydt godt af.
Annonce

Fyn: Det er en helt fornuftig fremgangsmåde, når virksomheden Nordbo Robotics i Odense bruger badmintonturneringen Danisa Denmark Open presented by Victor til at pleje forholdet til en af virksomhedens kinesiske partnere. Det siger Kasper Roe Iversen, forretningsudvikler inden for blandt andet sport og events hos Destination Fyn, en afdeling under Erhvervshus Fyn.

- Forskning har vist, at sport er med til at styrke sociale relationer, fordi det kan nedbryde sociale og kulturelle barrierer. Det er altså en slags ice breaker, at man har noget fælles at snakke om og en anerkendt måde at uddybe og udvikle relationer mellem samarbejdspartnere, siger Kasper Roe Iversen.

Det er vigtigt, når man arbejder med virksomheder, der ikke deler den danske måde at omgås hinanden på.

- Sporten kan række henover kulturelle forskelle. I Kina er der, ligesom i Danmark, kæmpestor interesse for badminton, så det giver god mening at bruge Denmark Open til at skabe en fælles indgangsvinkel. Så kan man altid snakke business efterfølgende, når man har bygget den sociale relation, som er vigtig i Asien modsat i Vesteuropa, hvor vi sagtens kan lave forretning med nogen, vi næsten ikke kender.

Denmark Open i tal

Denmark Open har været afviklet i Odense siden 2007. Ifølge den igangværende aftaler fortsætter den med det til og med 2021.

Turneringen er én ud af i alt 26 turneringer, der tilsammen udgør den internationale World Tour i badminton.

Turneringen har en præmiesum på 775.000 USD svarende til 5,25 millioner kroner. Den er således blandt de 8 største turneringer i verden, hvoraf tre finder sted i Europa.

I alt er der i forbindelse med Denmark Open ca. 4.000 deltagere i form af spillere, trænere, ledere og officials fordelt på hovedturneringen og de sideløbende to ungdomsturneringer, veteranturneringen og paraturneringen. Turneringen tiltrækker omkring 8.000 tilskuere og fylder gerne sæderne i Odense Idrætshal helt torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Kilde: Destination Fyn

Annonce

VM og Tour de France

De seneste to år har Destination Fyn større grupper af kinesiske distributører inden for fødevarebranchen til at møde fynske fødevarevirksomheder til Denmark Open. Det kom der nye relationer ud af, men det var samtidig lidt som at skyde med spredehagl, så denne gang gør de det anderledes.

- I år er det virksomheden selv, der inviterer nogen herop. Måden, vi gør det på i år, er mere en-til-en, og vi ved, der allerede er en interesse og relation at bygge videre på, forklarer Kasper Roe Iversen.

Som andre eksempler på brugen af sportevents til at fremme erhvervsrelationer fremhæver han World Cup i bueskydning i Odense 2016, hvor Hyundai besøgte robotvirksomheder, og VM i cyklecross i Bogense i februar, hvor Destination Fyn forsøgte at tiltrække hollandske og belgiske cykelturister.

- Vi har meget forskelligt at tilbyde på Fyn, og kunsten består i at matche sporteventenes muligheder klogt og rigtigt med behovene i de fynske erhvervsklynger og virksomheder.

Den næste store begivenhed, som Destination Fyn håber kommer det fynske erhvervsliv til gavn, er Tour de France, der kommer til Nyborg i 2021.

Annonce
Annonce
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce