Annonce
Erhverv

Forretning mellem venner: Sporten nedbryder de kulturelle barrierer

I 2017 fik fødevarevirksomheden Løgismose besøg af en kinesisk delegation under Denmark Open. Arkivfoto: Kim Rune
Destination Fyn vurderer store sportsbegivenheder som oplagte muligheder for danske virksomheder til at skabe nære bånd til mulige udenlandske partnere. Fyn har de seneste år budt på flere store arrangementer, som erhvervslivet har nydt godt af.

Fyn: Det er en helt fornuftig fremgangsmåde, når virksomheden Nordbo Robotics i Odense bruger badmintonturneringen Danisa Denmark Open presented by Victor til at pleje forholdet til en af virksomhedens kinesiske partnere. Det siger Kasper Roe Iversen, forretningsudvikler inden for blandt andet sport og events hos Destination Fyn, en afdeling under Erhvervshus Fyn.

- Forskning har vist, at sport er med til at styrke sociale relationer, fordi det kan nedbryde sociale og kulturelle barrierer. Det er altså en slags ice breaker, at man har noget fælles at snakke om og en anerkendt måde at uddybe og udvikle relationer mellem samarbejdspartnere, siger Kasper Roe Iversen.

Det er vigtigt, når man arbejder med virksomheder, der ikke deler den danske måde at omgås hinanden på.

- Sporten kan række henover kulturelle forskelle. I Kina er der, ligesom i Danmark, kæmpestor interesse for badminton, så det giver god mening at bruge Denmark Open til at skabe en fælles indgangsvinkel. Så kan man altid snakke business efterfølgende, når man har bygget den sociale relation, som er vigtig i Asien modsat i Vesteuropa, hvor vi sagtens kan lave forretning med nogen, vi næsten ikke kender.

Annonce

Denmark Open i tal

Denmark Open har været afviklet i Odense siden 2007. Ifølge den igangværende aftaler fortsætter den med det til og med 2021.

Turneringen er én ud af i alt 26 turneringer, der tilsammen udgør den internationale World Tour i badminton.

Turneringen har en præmiesum på 775.000 USD svarende til 5,25 millioner kroner. Den er således blandt de 8 største turneringer i verden, hvoraf tre finder sted i Europa.

I alt er der i forbindelse med Denmark Open ca. 4.000 deltagere i form af spillere, trænere, ledere og officials fordelt på hovedturneringen og de sideløbende to ungdomsturneringer, veteranturneringen og paraturneringen. Turneringen tiltrækker omkring 8.000 tilskuere og fylder gerne sæderne i Odense Idrætshal helt torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Kilde: Destination Fyn

VM og Tour de France

De seneste to år har Destination Fyn større grupper af kinesiske distributører inden for fødevarebranchen til at møde fynske fødevarevirksomheder til Denmark Open. Det kom der nye relationer ud af, men det var samtidig lidt som at skyde med spredehagl, så denne gang gør de det anderledes.

- I år er det virksomheden selv, der inviterer nogen herop. Måden, vi gør det på i år, er mere en-til-en, og vi ved, der allerede er en interesse og relation at bygge videre på, forklarer Kasper Roe Iversen.

Som andre eksempler på brugen af sportevents til at fremme erhvervsrelationer fremhæver han World Cup i bueskydning i Odense 2016, hvor Hyundai besøgte robotvirksomheder, og VM i cyklecross i Bogense i februar, hvor Destination Fyn forsøgte at tiltrække hollandske og belgiske cykelturister.

- Vi har meget forskelligt at tilbyde på Fyn, og kunsten består i at matche sporteventenes muligheder klogt og rigtigt med behovene i de fynske erhvervsklynger og virksomheder.

Den næste store begivenhed, som Destination Fyn håber kommer det fynske erhvervsliv til gavn, er Tour de France, der kommer til Nyborg i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce