Annonce
Erhverv

Forretning mellem venner: Sporten nedbryder de kulturelle barrierer

I 2017 fik fødevarevirksomheden Løgismose besøg af en kinesisk delegation under Denmark Open. Arkivfoto: Kim Rune
Destination Fyn vurderer store sportsbegivenheder som oplagte muligheder for danske virksomheder til at skabe nære bånd til mulige udenlandske partnere. Fyn har de seneste år budt på flere store arrangementer, som erhvervslivet har nydt godt af.

Fyn: Det er en helt fornuftig fremgangsmåde, når virksomheden Nordbo Robotics i Odense bruger badmintonturneringen Danisa Denmark Open presented by Victor til at pleje forholdet til en af virksomhedens kinesiske partnere. Det siger Kasper Roe Iversen, forretningsudvikler inden for blandt andet sport og events hos Destination Fyn, en afdeling under Erhvervshus Fyn.

- Forskning har vist, at sport er med til at styrke sociale relationer, fordi det kan nedbryde sociale og kulturelle barrierer. Det er altså en slags ice breaker, at man har noget fælles at snakke om og en anerkendt måde at uddybe og udvikle relationer mellem samarbejdspartnere, siger Kasper Roe Iversen.

Det er vigtigt, når man arbejder med virksomheder, der ikke deler den danske måde at omgås hinanden på.

- Sporten kan række henover kulturelle forskelle. I Kina er der, ligesom i Danmark, kæmpestor interesse for badminton, så det giver god mening at bruge Denmark Open til at skabe en fælles indgangsvinkel. Så kan man altid snakke business efterfølgende, når man har bygget den sociale relation, som er vigtig i Asien modsat i Vesteuropa, hvor vi sagtens kan lave forretning med nogen, vi næsten ikke kender.

Denmark Open i tal

Denmark Open har været afviklet i Odense siden 2007. Ifølge den igangværende aftaler fortsætter den med det til og med 2021.

Turneringen er én ud af i alt 26 turneringer, der tilsammen udgør den internationale World Tour i badminton.

Turneringen har en præmiesum på 775.000 USD svarende til 5,25 millioner kroner. Den er således blandt de 8 største turneringer i verden, hvoraf tre finder sted i Europa.

I alt er der i forbindelse med Denmark Open ca. 4.000 deltagere i form af spillere, trænere, ledere og officials fordelt på hovedturneringen og de sideløbende to ungdomsturneringer, veteranturneringen og paraturneringen. Turneringen tiltrækker omkring 8.000 tilskuere og fylder gerne sæderne i Odense Idrætshal helt torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Kilde: Destination Fyn

VM og Tour de France

De seneste to år har Destination Fyn større grupper af kinesiske distributører inden for fødevarebranchen til at møde fynske fødevarevirksomheder til Denmark Open. Det kom der nye relationer ud af, men det var samtidig lidt som at skyde med spredehagl, så denne gang gør de det anderledes.

- I år er det virksomheden selv, der inviterer nogen herop. Måden, vi gør det på i år, er mere en-til-en, og vi ved, der allerede er en interesse og relation at bygge videre på, forklarer Kasper Roe Iversen.

Som andre eksempler på brugen af sportevents til at fremme erhvervsrelationer fremhæver han World Cup i bueskydning i Odense 2016, hvor Hyundai besøgte robotvirksomheder, og VM i cyklecross i Bogense i februar, hvor Destination Fyn forsøgte at tiltrække hollandske og belgiske cykelturister.

- Vi har meget forskelligt at tilbyde på Fyn, og kunsten består i at matche sporteventenes muligheder klogt og rigtigt med behovene i de fynske erhvervsklynger og virksomheder.

Den næste store begivenhed, som Destination Fyn håber kommer det fynske erhvervsliv til gavn, er Tour de France, der kommer til Nyborg i 2021.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Debat

Lørdag var en vigtig dag: Nu kan alle se, at vi snart skal til valg

Bagsiden For abonnenter

Quiz: Gæt fynske nyheder og vind ugens bog

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Navne For abonnenter

26-årige Nicolai bygger droner og kører Jaguar: Nu skal han hjælpe unge fra SDU med at drømme stort

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Debat

Store udfordringer kræver bedre samarbejde: Vi politikere får brug for borgernes hjælp

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Annonce