Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forretning lukker i Faaborg: - Hvis I vil have butikker i jeres by, skal I handle i dem

Bodil Kash vil føre Bodilles Verden videre i en eller anden form. Præcis hvordan ved hun ikke endnu. Foto: Bent Warncke

Bodil Kash lukker inden længe sin butik Bodilles Verden, og hun gør det med en opsang - hvis faaborgenserne vil have butikker i deres by, skal de handle i dem, siger hun, og den nyindførte p-kontrol får også hårde ord med på vejen.

Annonce

Faaborg: Optimismen og gå-på-modet var stort, da 57-årige Bodil Kash i sommeren 2015 åbnede sin lille butik med tøj og brugskunst i Østergade 12.

På det tidspunkt drev hun både butik i Svendborg og i Faaborg, og den første sommer - 2015 - var omsætningen rigtig god i den lille butik i gågaden.

Men de følgende somre har slet ikke kunnet levere samme omsætning, og den regnfulde 2017-sommer var en mindre katastrofe for butikker som hendes, der nyder godt af mange turister i byen. Og det kan en erhvervsdrivende som Bodil Kash, der er uden en stor økonomisk polstring, ikke klare.

- Som det er nu, er der simpelthen ikke kunder og omsætning nok til, at det kan hænge sammen. Jeg har gode faste kunder, men i det daglige er der ikke mennesker nok i gågaden - der er ikke strøgkunder nok, siger Bodil Kash.

Hun har oplevet, at omsætningen, siden hun startede for 2,5 år siden, er faldet med cirka 30 procent.

- Og det passer meget godt med det billede, jeg har af udviklingen trafikken i gågaden. Antallet af folk, der passerer igennem gågaden, er også faldet markant i den periode, siger hun.

Jeg har gode faste kunder, men i det daglige er der ikke mennesker nok i gågaden - der er ikke strøgkunder nok.

Bodil Kash, Bodilles Verden
Annonce

Ondt i sit knæ

Nu har hun så taget en dyb indånding og lukker butikken. Efter nytår har hun startet et ophørsudsalg, hvor priserne er sat ned med 20, 30 og 50 procent. Når varelagreret er solgt ud, lukker butikken.

- Jeg har lokalet til og med marts, og jeg bliver ved så længe, der er varer på hylderne. Men det bliver formentlig i starten af februar, at vi lukker, siger hun.

Med til at fremskynde beslutningen har også været, at hun har været igennem en knæoperation, der stadig volder hende en del problemer.

- Jeg har ondt i det knæ hver dag, og det skulle jo gerne kunne holde i 40 år endnu, joker hun.

Men den primære årsag til lukningen er, at butikken ikke kan levere en omsætning, så hun selv kan få en løn ud af det. Og det ærgrer hende, for Bodilles Verden var en drøm at etablere.

- Og jeg har da også planer om at føre Bodilles Verden videre i en eller anden form. Præcis hvad der kommer til at ske - og hvor - ved jeg ikke endnu, men noget kommer til at ske. Jeg skal finde et sted med færre kvadratmeter og færre omkostninger, siger Bodil Kash.

Annonce

P-kontrol hjælper ikke

Selv om butiks-drømmen er punkteret, mener hun, at hendes eksempel måske kan være med til at få folk til at vågne lidt op.

- For det er jo ikke kun mig, der har det svært, så derfor laver jeg lidt larm nu. Hvis faaborgenserne vil have butikker i deres by, bliver de nødt til at handle i dem frem for at køre til Rosengårdscentret. Så simpelt er det. Og man skal huske, at hvis vi får en midtby uden butikker, går det jo altså også ud over nogle af de andre erhverv, som byen skal leve af, siger hun.

Ifølge Bodil Kash hjælper det heller ikke, at Faaborg-Midtfyn Kommune - med accept fra Shopping Faaborg - har besluttet at genindføre parkeringskontrol i byen. Det er en helt forkert vej at gå, mener hun.

- Signalet er forkert. Det er ikke nogen hjælp til de handlende at indføre parkeringskontrol. Tværtimod. Vi mister kunder på det. Vi skulle derimod som by brande os på det stik modsatte, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce