Annonce
Odense

Fornemt besøg: Kronprinsen klipper snoren ved indvielsen af nyt veteranhjem

Veteranhjemmet ligger bag det over 100 år gamle soldaterhjem på Sdr. Boulevard 15 i Odense. Foto: Sugi Thiru

Både kronprins Frederik og Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla fra A.P. Møller Fonden er med, når det nye veteranhjem i Odense officielt indvies den 7. marts. Et kæmpe skulderklap, lyder det fra formanden for byggeudvalget og tidligere rådmand, Steen Møller.

Planerne har været længe undervejs, men nu er der sat dato på den officielle indvielse af det nye veteranhjem på Søndre Boulevard i Odense.

Og det bliver en royal hånd, der 7. marts klokken 15 fører saksen og klipper snoren over, for kronprins Frederik har sagt ja til at medvirke ved indvielsen. Det fortæller Steen Møller, der er formand for byggeudvalget og tidligere rådmand i Odense.

- Det er et kæmpe skulderklap til veteransagen i Danmark og til veteranhjemmet i Odense, at kronprinsen vælger at tage hertil og klippe snoren, siger han.

Også Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er formand for A.P. Møller Fondens bestyrelse, kommer til den officielle åbning af veteranhjemmet. Fonden har støttet med knap 10 millioner kroner og er den største bidragsyder.

- Det er en stor glæde og en stor ære, at både kronprinsen og Ane Uggla har prioriteret at komme og være med til at gøre dagen festlig for veteranerne. Det sætter vi alle sammen stor pris på.

Om veteranhjemmet

Hjemmet åbnede i dagstimerne i december, men bliver med indvielsen i marts et døgntilbud til veteraner, der har været på internationale missioner og har brug for netværk eller støtte.Der er omkring 2400 veteraner på Fyn.

Veteranhjemmet bliver det første på Fyn. Hidtil har de fynske veteraner været henvist til hjemmet i Fredericia.

Veteranhjemmet i Odense er opført for en meget stor milliondonation fra A.P. Møller Fonden og en bevilling i forbindelse med en forsvarsforlig i Folketinget i december 2014.

Kan hjælpe med at få budskabet ud

Steen Møller fortæller, at kronprins Frederik flere gange har vist interesse for byggeriet af veteranhjemmet.

- Jeg har et par gange haft lejlighed til at tale med kronprinsen om veteranhjemmet og fortælle om det arbejde, vi har lavet i fire et halvt år med at skaffe finansiering, og hvad der nu ellers har været nødvendigt for at åbne. Og der har jeg oplevet en stor interesse både for sagen generelt og for byggeriet af det første nybyggede veteranhjem i Danmark.

Hvad betyder det, at det netop er kronprinsen, der kommer?

- Der er allerede en lang række veteraner, som bruger veteranhjemmet, efter vi så småt begyndte at holde åbent i december. Og der er mange, der er kommet til arrangementerne på soldaterhjemmet Dannevirke de seneste år. Men vi har jo et behov for at få budskabet om åbningen ud til alle fynske veteraner, og det tror jeg, kronprinsen kan hjælpe med ved at deltage ved indvielsen.

Allerede i december åbnede veteranhjemmet så småt med enkelte arrangementer og ved at holde åbent i nogle tidsrum. Med den officielle indvielse får veteranerne et døgnåbent hjem, hvor der også vil være værelser med mulighed for at overnatte.

- Det er et rigtig vigtigt tilbud. Det kan vi se hos de fire andre veteranhjem, hvor der er en meget høj belægning på værelserne. Men det er vigtigt at sige, at det ikke er alle, der har de behov. De allerfleste, der bliver sendt ud, kommer styrket tilbage. Men omkring otte procent udvikler med tiden PTSD, og det er dem, der har brug for en ekstra indsats, og som i en periode kan have brug for at bo et andet sted end derhjemme, siger Steen Møller.

Annonce

Mangler frivillige

For mange andre er hjemmet et fællesskab, hvor man kan mødes og udveksle minder og røverhistorier. Og mens rammerne er ved at være på plads, er der fortsat brug for flere frivillige.

- Vi er nået op på 16 frivillige, men har nok behov for cirka 30, siger Steen Møller, der dog er fortrøstningsfuld inden åbningen.

Veteranhjemmet mangler dels frivillige til at være der for veteranerne og holde dem med selskab og dels nogle, der har lyst til at hjælpe med madlavningen.

Interesserede kan henvende sig til den daglige leder Hannah Merete Ussing på telefon 51727332 eller dl_odense@veteranhjem.dk

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce