Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fornem hæder: Maskinfabrikken Jeros får ny praktikpladspris

Evita Rosdahl er administrerende direktør hos Jeros A/S i Ringe. Hun kan glæde sig over, at virksomheden netop har fået en fornem pris. Arkivfoto
Dansk Industri er fra i år begyndt at uddele en praktikpladspris. Prisen blev uddelt på DI Fyns Erhvervstræf på Boltinggaard Gods.

Ringe: Maskinfabrikken Jeros A/S i Ringe gør usædvanligt meget for, at deres lærlinge skal trives i virksomheden. For eksempel bliver lærlingene på Jeros fra dag ét tilknyttet en mentorordning, så de ikke bare skal følge skolens program, men også får en langt lettere tilgang til virksomheden via et tæt samarbejde med de ansvarlige svende.

Derfor modtager Jeros, der laver industriopvaskemaskiner og lignende produkter, nu Dansk Industri Fyns Praktikpladspris 2019.

Prisen blev overrakt på DI Fyns Erhvervstræf tirsdag 30. april af DI Fyns formand Poul Strandmark og borgmester Hans Stavnsager (S) fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Det er første gang, Praktikpladsprisen bliver uddelt.

- Det er fuldt fortjent, at Jeros A/S er årets vinder af Praktikpladsprisen. De er et eksempel for andre på, hvordan man kan gøre en indsats for at uddanne fremtidens arbejdskraft, siger Poul Strandmark, administrerende direktør i Bluepack A/S og formand for DI Fyn i en pressemeddelelse.

Annonce

Tilfreds borgmester

Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnsager (S) roser også Jeros.

- Vi er meget stolte af at have en virksomhed som Jeros i vores kommune. På Jeros har de altid haft blik for mennesket og været dygtige til at tage mange lærlinge og elever. Virksomheden er meget engageret i det lokale skole-virksomhedssamarbejde, og Praktikpladsprisen er en anerkendelse til Jeros på deres flotte arbejde gennem tiden med at motivere og oplære unge til deres fremtidige arbejdsliv, siger Hans Stavnsager.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce