Annonce
Sport

Formstærke Team Esbjerg stiler efter semifinalefordel

John Randeris/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg har kun tabt én af de seneste 27 kampe inden fredagens møde med Viborg i DM-slutspillet.

Team Esbjerg er allerede klar til DM-semifinalerne i kvindehåndbold, men det betyder ikke, at de resterende puljekampe er uden betydning.

Det kan få afgørende betydning, om holdet slutter som nummer et eller to i gruppespillet. Førstepladsen udløser nemlig en sidegevinst i form af hjemmebane i en eventuel tredje semifinalekamp.

- Det store mål er nu at vinde puljen, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, i en pressemeddelelse.

Esbjergenserne kan selv sikre sig førstepladsen med en sejr på hjemmebane over Viborg HK fredag eftermiddag.

Samtidig forsøger holdet at videreføre den fine forårsform til de afgørende kampe om medaljer. Team Esbjerg har kun tabt én af de seneste 27 kampe.

Fredagens modstander, Viborg, har udspillet sin rolle i kampen om billetterne til semifinalen.

- Både over for os selv og især over for alle andre vil der ikke være nogen grund til at ødelægge den fine statistik.

- Hvad angår kampen mod Viborg er det svært at vide, hvilken retning de går i efter at have mistet muligheden for en semifinaleplads. Derfor skal vi holde fokus på, at vi selv har noget at spille for, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg og Viborg møder hinanden klokken 17. På det tidspunkt kan vestjyderne allerede have sikret sig førstepladsen i puljen.

Det sker, hvis Herning-Ikast Håndbold i fredagens tidlige kamp taber til Aarhus United.

De to hold er i direkte duel om den anden plads i semifinalen. Før kampen har Herning-Ikast fem point mod aarhusianernes fire.

Alle hold mangler at spille to kampe i gruppespillet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce