Annonce
Nyborg

Formodet stenkast viste sig at være en "and"

Arkivfoto: Michael Bager

Skellerup/Ullerslev: Torsdag formiddag rykkede politiet ud til Skellerupvej, der løber over den fynske motorvej. Forinden havde passagerne i en personbil slået alarm, fordi de frygtede at være de seneste ofre for et stenkast. Forklaringen på den ødelagte bagrude skal dog formentlig findes et andet sted, fortæller vicepolitiinspektør Jørgen Andersen.

- Intet tyder på, at de har været i nærheden af en bro, da det skete. Der er heller ikke fundet nogen sten i bilen. Tværtimod var den fyldt på med en masse effekter, og bagruden stod i spænd. Sammen med rystelser har det formentlig ført til, at ruden gik i itu. Men for en sikkerheds skyld vælger vi at afsøge den nærmeste overkørsel for at kunne udelukke, at der var tale om en forbrydelse, siger han.

Heller ikke sonderingen på Skellerupvej gav dog anledning til at tro, at endnu et stenkast havde fundet sted. Så sent som onsdag aften blev E20 spærret i to timer, mens politiet indsamlede spor efter et stenkast tirsdag aften ved 21-tiden fra en motorvejsbro på Ravnebjerggyden ved Odense.

For to år siden mistede en tysk kvinde livet, da en stor betonflise blev kastet ned fra en motorvejsbro ved Langesøvej nord for Skallebølle og ramte familiens bil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce